Strona 42 z 68 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 674

Wątek: 450d :)

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze widziałem, ale czy 450D w serii robi tylko 6 RAW? To o 4 klatki gorzej niż jego poprzednik 400D. Może się mylę, ale to może sugerować taki sam bufor (a może nawet mniejszy) przy większej rozdzielczości matrycy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze widziałem, ale czy 450D w serii robi tylko 6 RAW? To o 4 klatki gorzej niż jego poprzednik 400D. Może się mylę, ale to może sugerować taki sam bufor (a może nawet mniejszy) przy większej rozdzielczości matrycy.
    Dokładnie. Za to dzięki szybszemu DIGICowi wypluwa więcej JPGów w serii.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Nie wiem czy to też nie jest element pozycjonowania tego body. Przecież nikt mi nie wmówi, że przez dodanie jednej kości pamięci zbiednieją :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem czy to też nie jest element pozycjonowania tego body. Przecież nikt mi nie wmówi, że przez dodanie jednej kości pamięci zbiednieją :rolleyes:.
    Tak chyba musi byc, trzeba sztucznie wypychac 40d na prowadzenie... Tak sie konczy taka nie logiczna polityka gdzie nizej pozycjonowany model ma kluczowe cechy lepsze niz teoretycznie ten wyzszy.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Tak chyba musi byc, trzeba sztucznie wypychac 40d na prowadzenie... Tak sie konczy taka nie logiczna polityka gdzie nizej pozycjonowany model ma kluczowe cechy lepsze niz teoretycznie ten wyzszy.
    Chyba trochę przesadzasz. Postęp jest teraz tak szybki, a konkurencja tak duża, że nie sposób wszystko idealnie zaplanować. Do tego body nie są projektowane równolegle wszystkie modele tylko wymiana następuje stopniowo cały czas. To zawsze będzie powodowało takie zawirowania i dlatego coś muszą z tym robić - najczęściej poprzez wyciananie .
    Poza tym z tą kluczową lepszością 450D nad 40D to jeszcze nie wiadomo do końca - jeśli mowa o matrycy oczywiście .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-03-2008 o 05:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

robertus
    Guest

Domyślnie

bardzo niewyrazne juz bym wolal zeby bardziej szumial, najwyzsze wartosci iso jednak duzo rzadziej sie stosuje, a szumy na fotkach wg mnie i tak podobnie lub gorzej niz 40d na ISO 1600 dajcie sobie na pelny rozmiar, jednak chyba jeszcze poczekam z zakupem a swoja droga kiedy sony wypusci a300 ?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Trochę zdjęć z 450-tki przy różnych iso.
    http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...3/18/8129.html
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Trochę zdjęć z 450-tki przy różnych iso.
    http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...3/18/8129.html
    tutaj też dają kilka fotek:
    http://www.dpreview.com/news/0803/08...50dgallery.asp
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

robertus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    Tutaj o wiele lepiej :-) 450d ma byc pod koniec marca wg. sklepow ktore o to pytalem... bedzie OK iso 800 a iso 100 prawie bez roznicy
    Ostatnio edytowane przez robertus ; 22-03-2008 o 09:35

panna hanna
    Guest

Domyślnie

http://www.amazon.co.uk/Canon-Digita...6295268&sr=8-1

tutaj podano 21 kwietnia 2008... szkoda

Strona 42 z 68 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów