Strona 41 z 68 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 674

Wątek: 450d :)

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Zdjecia zrobilem wczoraj na targach foto w Łodzi.
    Takjak pisalem, wyciagniete z RAW-a na ustawieniach domyslnych w PS. Nic nie robione ze zdjeciami.
    Jaki by byl sens zamieszczania zdjec odszumionych....

Tak wygladaja w kwesti szumow bardzo ladnie ale jak widac cos za cos - ostroscia nie grzesza.
    Ale obiektywnie trzeba powiedziec ze jest bardzo dobrze - pokusilbym sie o stwierdzenie ze jest lepiej niz w 40D i to sporo.

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

a jak wrażenia z "trzymania"? jaki wizjer? może być?
    Canon 855D + 8-200mm f4

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    - pokusilbym sie o stwierdzenie ze jest lepiej niz w 40D i to sporo.
    Lepiej sporo niz w 40D?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    a jak wrażenia z "trzymania"? jaki wizjer? może być?
    "Trzymanka" taka jak w 400D - moze cos lepiej ale niewiele.
    Podobnie z wizjerem - z tym ze juz troszke odwyklem od 350/400D wiec moge sie mylic.

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Lepiej sporo niz w 40D?
    Mysle ze lepiej zwlaszcza ze rozdzielczosc ma wyzsza.

Tak na marginesie 40D to chyba pierwsze body ktore jesli chodzi o jakosc obrazowania nie jest lepsze od poprzednika czyli 30D...
    Mnie pod tym wzgledem rozczarowalo.

Wracajac do 450D - wyglada to dobrze i przy tej cenie i funkcjonalnosci mysle ze bedzie szedl jak cieple buleczki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mnie te sample się nie podobają. Poziom szumu jest znacznie niższy niż w 40d, to prawda. Ale poza tym rażą brakiem szczegółów i ostrości. No nic, na podstawie kilku zdjęć nie ma co wyrokować o aparacie...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Mnie te sample się nie podobają. Poziom szumu jest znacznie niższy niż w 40d, to prawda. Ale poza tym rażą brakiem szczegółów i ostrości. No nic, na podstawie kilku zdjęć nie ma co wyrokować o aparacie...
    Choroba wie jak to jest? W 40D też był na początku płacz i zgrzytanie zębów że mydło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    ... Poziom szumu jest znacznie niższy niż w 40d, to prawda. ...
    Jesli tak jest w istocie, to nasuwa sie pytanie dlaczego Canon troche strzela sobie "samoboja" - gdyz w duzej czesci swoja sile marketingu/sprzedazy opiera na niskich szumach swoich puszek.
    40D jest stosunkowo nowym produktem, za ktorym wypuszcza 450D (z nizszego segmentu) z mniejszymi szumami?
    Ciekawe jak w portfolio Canona wyglada sprawa przychodow % w podziale na segmenty xD, xxD, xxxD?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Jesli tak jest w istocie, to nasuwa sie pytanie dlaczego Canon troche strzela sobie "samoboja" - gdyz w duzej czesci swoja sile marketingu/sprzedazy opiera na niskich szumach swoich puszek.
    40D jest stosunkowo nowym produktem, za ktorym wypuszcza 450D (z nizszego segmentu) z mniejszymi szumami?
    Ciekawe jak w portfolio Canona wyglada sprawa przychodow % w podziale na segmenty xD, xxD, xxxD?
    Może jeszcze trochę poczekajmy z wnioskami .
    Co do portfolio to 400D jest produkowane ok. 180 tyś szt miesięcznie, 40D - 70 tyś ale to dane z zeszłego roku. Biorąc pod uwagę popularność 40D mogło się to zmienić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

marcin123
    Guest

Domyślnie

Prośba do Pawła, ACR 4.4 ma standardowo włączone odszumianie chrominancji o 25%, możesz zamieścić sample bez tego odszumiania i zmniejszyć stopień kompresji w ISO 400 i 1600?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tutaj kolejne sample przy użyciu 450d i 18-55 is:
    http://www.google.com/translate?u=ht...&hl=en&ie=UTF8

Strona 41 z 68 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów