Strona 30 z 68 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 674

Wątek: 450d :)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PoGo Zobacz posta
    Już nawet w komputroniku sie pojawił
    Przymierzam sie do zakupu, będzie to moja pierwsza lustrzanka. polecacie może jakieś alternatywy? Cały czas latam po necie przeglądam i sam już nie wiem. Na pewno nie chce inwestować więcej niż bym miał wydać na 450D
    Jeśli nie zamierzasz zajmować się fotografią makro (LiveView), to spraw sobie 400d. Zaoszczędzisz ładnych parę stówek, które możesz wydać na tanią lampę, obiektyw lub fajny wyjazd.

Domyślnie

albo 350D i zyskasz na ergonomii a za roznice w cenie do tego co wypisano wyzej dokupisz stalke 50mm f/1.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    albo 350D i zyskasz na ergonomii a za roznice w cenie do tego co wypisano wyzej dokupisz stalke 50mm f/1.8
    A w jakim sensie zyska na ergonomii?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

chociazby pozbedzie sie wielkiego wyswietlacza kosztem dodatkowego do szybkiego podgladu parametrow, zmiany ustawien itp (wyswietlacz 1,5" czy 5" nie ma roznicy, efekt i tak zobaczysz dopiero na kompie a na LCD mozesz co najwyzej sprawdzic kadr i histogram albo jakies bardzo razace bledy w naswietleniu ... coprawda jest to kwestia przyzwyczajenia ale dla mnie wszystko wpakowane w jeden LCD jest jak obciecie palca, zalatuje mi hybryda i zmusza do kopania w menu zeby do czegos szybko dotrzec ... innymi slowy 350D moim zdaniem jest bardziej przejrzysty, a co do jakosci zdjec ... nie widac roznicy przy pracy na tych samych szklach (poza rozmiarem zdjecia ktory i tak nic nie znaczy jesli kadrujesz robiac zdjecie a nie potem wycinasz 1/10 tego zdjecie na kompie i uznajesz to za kadrowanie :P )

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

chociazby pozbedzie sie wielkiego wyswietlacza kosztem dodatkowego do szybkiego podgladu parametrow, zmiany ustawien itp (wyswietlacz 1,5" czy 5" nie ma roznicy, efekt i tak zobaczysz dopiero na kompie a na LCD mozesz co najwyzej sprawdzic kadr i histogram albo jakies bardzo razace bledy w naswietleniu ... coprawda jest to kwestia przyzwyczajenia ale dla mnie wszystko wpakowane w jeden LCD jest jak obciecie palca, zalatuje mi hybryda i zmusza do kopania w menu zeby do czegos szybko dotrzec ... innymi slowy 350D moim zdaniem jest bardziej przejrzysty, (...)
    To wyłącznie kwestia przyzwyczajenia (jak sam piszesz), IMO jest to drobiazg. Do tego ergonomia to nie tylko wyświetlacz. Po za tym pisałeś o "zyskaniu na ergonomii" - gdzie ten zysk?

(....)
    a co do jakosci zdjec ... nie widac roznicy przy pracy na tych samych szklach (poza rozmiarem zdjecia ktory i tak nic nie znaczy jesli kadrujesz robiac zdjecie a nie potem wycinasz 1/10 tego zdjecie na kompie i uznajesz to za kadrowanie :P )
    O jakości zdjęć to jednak bym się nie wypowiadał póki nie zobaczymy efektów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

PoGo
    Guest

Domyślnie

Szczerze mówiąc czekam na recenzje na dpreview.com żeby być pewnym, przeanalizuje sobie jeszcze ten zakup. Będę bardzo wdzięczny za każde uwagi/porady. Jeszcze na 100% nie jestem nawet przekonany do Canona ale nie widzę zbytnio alternatyw w innych markach. Wiem, że to forum Canon ale moze ktoś ma inne propozycje też

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PoGo Zobacz posta
    Jeszcze na 100% nie jestem nawet przekonany do Canona ale nie widzę zbytnio alternatyw w innych markach. Wiem, że to forum Canon ale moze ktoś ma inne propozycje też
    Może i ktoś ma ale to nieodpowiedni wątek na to... Załóż sobie wątek "450D czy cos innych firm" w tym podforum: http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=24 .

Domyślnie

O jakości zdjęć to jednak bym się nie wypowiadał póki nie zobaczymy efektów .
    Pisalem o roznicy miedzy 350d a 400d ... a troche tych zdjec juz jest
    po 450D tez nie spodziewam sie cudow, tymbardziej ze zaczyna przypominac odtwarzacz mp3 :P

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pisalem o roznicy miedzy 350d a 400d ... a troche tych zdjec juz jest (....)
    A to ja chyba pomyliłem wątki .

(....)
    po 450D tez nie spodziewam sie cudow, tymbardziej ze zaczyna przypominac odtwarzacz mp3 :P
    Dla Ciebie może i tak. Dla wielu osób jest to jeden z lepszych (póki co na papierze) upgradów Canona.
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Dla Ciebie może i tak. Dla wielu osób jest to jeden z lepszych (póki co na papierze) upgradów Canona.
    z ty msie zgodze, w koncu to tak naprawde pierwszy prawdziwy upgrade po 350D, podobnie jak ma sie sytuacja z 40D, z tym ze poza LV i 12mln px 450D nie wyroznia sie niczym szczegonym czego nie maja starsze modele albo co bedzie potrafil wykorzystac przecietny zjadacz chleba :P
    Jak na body wyjsciowe systemu jest ok, tak jak kazdy Canon xxxD

Strona 30 z 68 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów