Pokaż wyniki od 1 do 10 z 674

Wątek: 450d :)

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ceny startowe podane przez Canon Polska: 2700zł 450D body, 3200zł 450D+18-55 IS.

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ceny startowe podane przez Canon Polska: 2700zł 450D body, 3200zł 450D+18-55 IS.
    Hehe, to w momencie wejścia 450D na rynek jego cena będzie podobna do tej, w jakiej TIP-y będą oferować 40D.
    EN57D DIGITAL.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    Hehe, to w momencie wejścia 450D na rynek jego cena będzie podobna do tej, w jakiej TIP-y będą oferować 40D.
    Pytanie w jakiej cenie będą 450-tkę oferować TIP-y? Moje 2500??
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar nomad_fh
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

cóż bardzo ładne rozwiązania w 450 (zwłaszcza poprawa ergonomii (czy na pewno?) i Live View. Ale raz, że cena wejściowa taka sobie jak dla mnie, a dwa, że musiałbym czekać do marca. A ja jakiegos DSLR-a potrzebowałem na już.

I z powodu opóźnienia się moich planów związanych z 40-tką (nadal, mimo jej pewnych wad) wybrałem chwilowo opcję "budżetową". A niska cena, jest chyba zasługą wyjścia 450 i chęci pozbycia się przez sklepy zapasów magazynowych.
    Kupiłem nówke 400-tke za 1770 zł (body) całkowicie świadom jej wad. Ot będzie później jako drugie body a w razie odsprzedaży, aż tak dużo nie stracę
    Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
    Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci

szajbz
    Guest

Domyślnie

Ja sie zastanawiam czy kupić body D30 czy 450d bo cenowo sie różnią +/- 100zł :/ (przynajmniej według prognoz cenowych)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szajbz Zobacz posta
    Ja sie zastanawiam czy kupić body D30 czy 450d bo cenowo sie różnią +/- 100zł :/
    Zdecydowanie 450D, bo oprócz ceny różnią się przepaścią technologiczną - Canon D30 wyprodukowano 8 lat temu! : http://www.dpreview.com/reviews/spec...non_eosd30.asp

No i kto ci go chce tak drogo wcisnąć? Wart jest ok 700zł max .

Wiem... wiem ... literówka. Ale zawsze to bezwzględnie ścigam.
    W obecnych czasach:
    - aparaty zaczynające się na D... to NIKONY
    - aparaty kończące się na D to CANONY

Łatwo zapamiętać, więc po co robić błędy?

szajbz
    Guest

Domyślnie

Vitez no faktycznie troszke sie pomyliłem :P
    oczywiscie chodziło mi o Canona 30D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szajbz Zobacz posta
    Ja sie zastanawiam czy kupić body 30D czy 450d bo cenowo sie różnią +/- 100zł :/ (przynajmniej według prognoz cenowych)
    Myślę że dużo będzie takich osób z podobnym dylematem. Co by nie powiedzieć na papierze 450-tka wygląda kusząco. Jeśli jednak priorytetem są niskie szumy to matryca 30D/20D jest chyba nawet spośród wszystkich cropo-owych body bezkonkurencyjna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów