Strona 14 z 68 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 674

Wątek: 450d :)

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FELER Zobacz posta
    Nie rozumie przejścia Canona na karty SD.
    Ja jeszcze lustra nie mam ale już niedługo coś będę miał.
    Ja jako "przesiadkowicz" to widzę same zalety w SD.
    -jak dotąd pracowałem tylko na nich , czyli mam jedną sztukę choć małą.
    -ceny kart SD
    -i to co jest dla mnie b. ważne : Ja jak zgrywam zdjęcia na kompa to nie przez aparat ale przez czytnik kart.Dzięki kartom SD już nie będę się musiał martwić o piny.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    Z telewizorem przesadzili konkretnie. I umiejscowienie przycisków jakieś takie ni w dupę ni w oko, wszystko poprzestawiane.
    Ja bym się jednak wstrzymał z takimi ocenami do momentu aż będzie można tę puszkę wziąć do ręki.

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    (.....)

P.S. Wygląda na to że jak narazie to Canon idzie na dno.

Pozdrawiam
    No pisałem już że tragedia w ogóle. Nie wiem co prawda jakim cudem w zeszłym roku byli jak zwykle numerem jeden w sprzedaży dslr i to z dużą przewagą ale to musiała być jakaś pomyłka kupujących i teraz na pewno już będzie w dół . Przecież nikt nie będzie takimi dziadami robił zdjęć .

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Ja jeszcze lustra nie mam ale już niedługo coś będę miał.
    Ja jako "przesiadkowicz" to widzę same zalety w SD.
    -jak dotąd pracowałem tylko na nich , czyli mam jedną sztukę choć małą.
    -ceny kart SD
    -i to co jest dla mnie b. ważne : Ja jak zgrywam zdjęcia na kompa to nie przez aparat ale przez czytnik kart.Dzięki kartom SD już nie będę się musiał martwić o piny.
    Myślę że to bez znaczenia jakie karty ale dla wielu, którzy mieli kompakty SD to dobre rozwiązanie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-01-2008 o 12:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co do kart, to cena SD w porownaniu z CF tez nie jest bez znaczenia
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z informacji prasowych firmy Canon:

Niewielka obudowa, ważąca mniej niż 475 g doskonale układa się w dłoni, dzięki naturalnej, ergonomicznej konstrukcji. Duży, jasny celownik sprawia, że komponowanie ujęć jest łatwiejsze i bardziej komfortowe.

Ja chyba śnię....

doskonale układa się w dłoni.... duży, jasny celownik.... czy to na pewno o 450D? ;-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 25-01-2008 o 12:34

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Zdoskonale układa się w dłoni.... duży, jasny celownik.... czy to na pewno o 450D? ;-)
    oczywiście
    nie masz to nie wiesz
    weźmiesz w ręce i sam poczujesz i zobaczysz
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Z informacji prasowych firmy Canon:

Niewielka obudowa, ważąca mniej niż 475 g doskonale układa się w dłoni, dzięki naturalnej, ergonomicznej konstrukcji. Duży, jasny celownik sprawia, że komponowanie ujęć jest łatwiejsze i bardziej komfortowe.

Ja chyba śnię....

doskonale układa się w dłoni.... duży, jasny celownik.... czy to na pewno o 450D? ;-)
    Oczywiście mieli przecież napisać, że: obudowa jest ciężka jak cholera, a dzięki koszmarnej ergonomii w ogóle lepiej nie brać do ręki, bo od razu wypadnie. Celownik jest tak ciemny, że nic przez niego nie widać - choć to i tak nie zrobi różnicy, bo jakość zdjęć jest zawsze fatalna .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Ciekawe czy poprawili mechanizm wbudowanej lampy dla wielu "nieczytaczy instrukcji" był to powód kilku nieprzespanych nocy.
    DAS APARAT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta

Ty tak na poważnie?
    Przy takiej przesłonie to chyba żaden DSLR nie będzie miał idealnie czystej matrycy! To jest po prostu niemożliwe
    Mniejsze lub większe paprochy zawsze się pojawią, czy to w produkcji, czy w transporcie, u każdego producenta. Grunt, żeby były na filtrze, a nie pod
    Poważnie ... to jest możliwe. Jak mi w końcu serwis wyczyścił matrycę w moim byłym aparacie 400D - to przy przysłonie F32 nie było żadnych paprochów i brudu. To oznacza że jednak matryca może być czysta. A to z kolei że w nowych lustrzankach - nigdy nie używanych matryca powinna być czysta !!!!!! Jeśli z czasem CMOS dorobi się kurzu - trudno ale nowa matryca nie powinna posiadać fabrycznie syfu.

Oczywiście zdjęcia przy F32 są wykonywane przez większość użytkowników rzadko (choć ja bardzo często przymykam przysłonę) ale jak ustawi się F18 czy F20 - to brud też jest widoczny....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    ale jak ustawi się F18 czy F20 - to brud też jest widoczny....
    a do czego uzywasz f/18 i f/20?

poza wylapywaniem kurzu, oczywiscie.

bo jakos, zwyczajowo, mam duze problemy z uzasadnieniem tak paskudnego psucia drogiego szkla, i to przy tym zupelnie bez potrzeby
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a do czego uzywasz f/18 i f/20?

poza wylapywaniem kurzu, oczywiscie.

bo jakos, zwyczajowo, mam duze problemy z uzasadnieniem tak paskudnego psucia drogiego szkla, i to przy tym zupelnie bez potrzeby
    chocby do architektury czy krajobrazu sie przymyka do conajmniej f11
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Strona 14 z 68 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów