Jesli chodzi o sprzęt dla amatora - jakim niewątpliwie są puszki z pólki 400d itd. - w zupełności wystarczyłaby matryca full frame 6 mpix + 3 punkty AF krzyżowe z jedyneka ogólnie mimo, że zawsze mnie takie wątki śmieszą postanowiłem coś napisać - chyba nudy
pozdrawiam wszystkich
Dajcie odpocząć, dopiero co wyszły 2 Mark III i EOS 40D + 580EXII + OCSC2 +3-4 obiektywy. Trochę do 450D trzeba jeszcze poczekać. Ze 4-5 miesięcy,
Toż to jakiś error na całej linii...![]()
Ale może, gdybym kupił taki akumulatorek do mojej 350-tki, to od razu bym poczuł, że upgrade'owałem sprzęt![]()
Na umieszczenie matrycy FF w jakiejkolwiek puszce "dla amatorów" nie ma nawet co liczyć. W końcu muszą być korpusy, które będą śmigały na EF-Sie... I to sprawę przesądza.
W 450d muszą rzeczywiście dorzucić jakąś nowinkę, choć nadal jestem sceptyczny co do ISa matrycy, więc może jakieś "super" programy - przychodzi mi na myśl taki do wykrywania twarzy z funkcją "makijaż"... albo tryb "zdjęcia ptaków", czy coś takiego...
![]()
A Ty myślisz, że po co niektórzy (nie wyłączając mnie) piszą na tym forum
?
Będzie możliwość kręcenia filmów.
Tutaj jeszcze dla tych którzy lubią cyferki:
Rozważana jest stabilizacja w body (technologię już mają), która by się wyłączała po zapięciu obiektywu z IS - to jest informacja pochodząca od szefa obrazowania Canona.Zamieszczone przez ????;)
Co jeszcze? Aha. Rozważają odpowiedź na Nikona D40 w postaci nowej wersji 350D. Podobno jest też prototyp z wizjerem EVF
. Jest też przygotowana wersja 450D z matrycą 12 Mpx i odchylanym LCD ale prawdopodobnie nie będzie to wersja ostateczna.
Jeszcze jedna sprawaszczególnie dla onanistów lubiących nowości (piszę tylko tak dla infomacji, bo przecież tu takich nie ma
) - Canon od następnego modelu ma wymieniać body w klasie xxxD co 12 miesięcy
.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-11-2007 o 01:49
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jotes zapomniałeś o zapożyczeniu uszczelnien z jedynek i że tego też nie bedzie...
no i podobno mają go dodawać gratis w promocji do nowych kart CF sandiska..
Ostatnio edytowane przez marekb ; 15-11-2007 o 09:12