Strona 33 z 68 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 674

Wątek: 450d :)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    W kontekście 400 D jest "garbusem", bo stanowi tylko pozorną alternatywę. To wciąż tylko ersatz, surogat sprzętu. Jeśli właściciel podlega teorii ewolucji, i tak czeka go wymiana sprzętu na coś lepszego.
    Chyba nie tylko pozorna alternatywe:
    w koncu w entry level spot - ktory z pewnoscia wiele cieszy,
    czy chocby wizjer czy LV ktore dla pewnych zastosowan tez ucieszy.
    Masz racje ze jesli user podlega ewolucji to za jakis czas zmieni na cos innego - ale ten czas moze byc czasem bardzo dlugi bo nie bedzie potrzebowal do tego czasu czegos wiecej a wowczas to moze pelna klatka bedzie w entry level :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

belkot belkotem ale po grzyba mi pol tony informacji w wizjerze jesli dodatkowy LCD jest duzo wygodniejszy i bardziej praktyczny?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    belkot belkotem ale po grzyba mi pol tony informacji w wizjerze jesli dodatkowy LCD jest duzo wygodniejszy i bardziej praktyczny?
    po co iso w wizjerze ..... to jest kardynalny czynnik przez który czesto robie w dobrym swietle na iso 1000 ....

zresztą jeśli nie wiez po co ci iso w wizjerze to sorry .... dlamnie to jeden z cenniejszych ficzerów.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    nie kumam Ciebie człowieku .... i chyba nie tylko ja.
    Nie tylko 8).

No ale jaki problem? Ten aparat jest po prostu nie dla Ciebie i tyle. Nie wyciągaj z tego generalnego wniosku, że w związku z tym jest do d..., jak mp3..., etc.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

no i ja też go nie kumam...

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

dodatkowy LCD jest duzo wygodniejszy i bardziej praktyczny?
    dla kogo??
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

A może kolega nie miał nigdy lustrzanki i dlatego woli większy LCD od pół tony informacji w wizjerze. Na pewno bardzo ułatwia podczas robienia zdjęć spoglądanie co chwila na wyświetlacz. To może zlikwidujmy jeszcze pkt AF z wizjera, bo zasłaniają czasami fotografowany obiekt.
    ---------------------------
    stopka

Domyślnie

sorry ale nie bawi mnie poprostu slepienie sie w wiezjer albo grzebanie w menu zeby zobaczyc ustawienia aparatu
    Rozumiem ze niektorzy moga czerpac przyjemnosc z ogladania zdjec na 3 calowym LCD ale po co wydawac na to 2500zl? mozna kupic stworzony do tego sprzet z ekranem 7cali albo przy okazji zakupu wyswietlacza i aparatu miec wbudowany telefon ...
    No ale rozumiem, dla tych ktorym nie wiele mowi histogram przydaje sie ta opcja bo odrazu widac ze zdjecie wyszlo nie tak jak trzeba (jakby na o polowe mniejszym ekranie widac tego nie bylo) ;P
    Nie napisalem ze aparat jest do ****, napisalem tylko ze nie uwazam tego sprzetu za nic nadzwyczajnego nad czym mozna by sie modlic albo z gory odstawiac wczesniejsze modele na boczny tor ... ten model jest krokiem na przod w tym segmencie w porownaniu do wczesniejszych modeli ale nie jest to cudo ...

[quote[A może kolega nie miał nigdy lustrzanki i dlatego woli większy LCD od pół tony informacji w wizjerze. Na pewno bardzo ułatwia podczas robienia zdjęć spoglądanie co chwila na wyświetlacz.[/quote] czytaj ze zrozumieniem majac dodatkowy wyswietlacz nie musisz wlaczac duzego LCD i grzebac w menu zeby cos sprawdzic dzieki czemu oszczedzac energie i klepanie paluchami po i tak nie ergonomicznie rozlozonym przez wielkosc tego wyswietlacza przyciskom, nie musisz tez zagladac w wizjer ... swoja droga co to za wielkie halo ze ISO jest w wizjerze ... trzeba chyba byc naprawde totalnym laikiem zeby nie wiedziec jakie sie iso ustawilo kurde zapomnialem ze to nie analog i nie trzeba pamietac wartosci ISO filmu wiec moze sie zapomniec przed zrobieniem zdjecia ...
    Ostatnio edytowane przez ToSemJa ; 29-02-2008 o 19:23

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ale kto niby się jara oprócz Ciebie ... ? wszyscy normalni czekaja na konkret i realne fotki ... a najwiekszym podjaranym jesteś właśnie ty.

Przejrzałem kila stron jakoś nikogo nerwy oprócz Ciebie nie poniosły ?

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

majac dodatkowy wyswietlacz nie musisz wlaczac duzego LCD i grzebac w menu zeby cos sprawdzic dzieki czemu oszczedzac energie i klepanie paluchami po i tak nie ergonomicznie rozlozonym przez wielkosc tego wyswietlacza przyciskom, nie musisz tez zagladac w wizjer ... swoja droga co to za wielkie halo ze ISO jest w wizjerze ... trzeba chyba byc naprawde totalnym laikiem zeby nie wiedziec jakie sie iso ustawilo kurde zapomnialem ze to nie analog i nie trzeba pamietac wartosci ISO filmu wiec moze sie zapomniec przed zrobieniem zdjecia ...
    Czasami jednak nie ma czasu na sprawdzanie wszystkich ustawień na wyświetlaczu, a poza tym ISO, w niektórych rodzajach fotografii, jest dość często zmienianym parametrem.
    ---------------------------
    stopka

Strona 33 z 68 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów