albo 350D i zyskasz na ergonomii a za roznice w cenie do tego co wypisano wyzej dokupisz stalke 50mm f/1.8![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
chociazby pozbedzie sie wielkiego wyswietlacza kosztem dodatkowego do szybkiego podgladu parametrow, zmiany ustawien itp (wyswietlacz 1,5" czy 5" nie ma roznicy, efekt i tak zobaczysz dopiero na kompie a na LCD mozesz co najwyzej sprawdzic kadr i histogram albo jakies bardzo razace bledy w naswietleniu ... coprawda jest to kwestia przyzwyczajenia ale dla mnie wszystko wpakowane w jeden LCD jest jak obciecie palca, zalatuje mi hybryda i zmusza do kopania w menu zeby do czegos szybko dotrzec ... innymi slowy 350D moim zdaniem jest bardziej przejrzysty, a co do jakosci zdjec ... nie widac roznicy przy pracy na tych samych szklach (poza rozmiarem zdjecia ktory i tak nic nie znaczy jesli kadrujesz robiac zdjecie a nie potem wycinasz 1/10 tego zdjecie na kompie i uznajesz to za kadrowanie :P )
To wyłącznie kwestia przyzwyczajenia (jak sam piszesz), IMO jest to drobiazg. Do tego ergonomia to nie tylko wyświetlacz. Po za tym pisałeś o "zyskaniu na ergonomii" - gdzie ten zysk?
O jakości zdjęć to jednak bym się nie wypowiadał póki nie zobaczymy efektów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Szczerze mówiąc czekam na recenzje na dpreview.com żeby być pewnym, przeanalizuje sobie jeszcze ten zakup. Będę bardzo wdzięczny za każde uwagi/porady. Jeszcze na 100% nie jestem nawet przekonany do Canona ale nie widzę zbytnio alternatyw w innych markach. Wiem, że to forum Canon ale moze ktoś ma inne propozycje też![]()
Może i ktoś ma ale to nieodpowiedni wątek na to... Załóż sobie wątek "450D czy cos innych firm" w tym podforum: http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=24 .
Pisalem o roznicy miedzy 350d a 400d ... a troche tych zdjec juz jestO jakości zdjęć to jednak bym się nie wypowiadał póki nie zobaczymy efektów .
po 450D tez nie spodziewam sie cudow, tymbardziej ze zaczyna przypominac odtwarzacz mp3 :P
Kapitan Wagner
z ty msie zgodze, w koncu to tak naprawde pierwszy prawdziwy upgrade po 350D, podobnie jak ma sie sytuacja z 40D, z tym ze poza LV i 12mln px 450D nie wyroznia sie niczym szczegonym czego nie maja starsze modele albo co bedzie potrafil wykorzystac przecietny zjadacz chleba :PDla Ciebie może i tak. Dla wielu osób jest to jeden z lepszych (póki co na papierze) upgradów Canona.
Jak na body wyjsciowe systemu jest ok, tak jak kazdy Canon xxxD![]()