Witam,
Czy można zamontować sam adapter do body canona, tak aby dalo sie korzystac z kliku obiektywow contaxa bez koniewcznosci zmiany adaptera na nich,czyli uzywac ich tak, jakby canon sam w sobie mial mocowanie contaxa?
Pozdrawiam,
kalibert
Witam,
Czy można zamontować sam adapter do body canona, tak aby dalo sie korzystac z kliku obiektywow contaxa bez koniewcznosci zmiany adaptera na nich,czyli uzywac ich tak, jakby canon sam w sobie mial mocowanie contaxa?
Pozdrawiam,
kalibert
Z tego sie mi zdaje to bedzie kiepsko (przynajmniej z tym adapterem, który mam ja) .... po pierwsze żeby zdjąć obiektyw naciskasz guzik przy bagnecie canona i on zwalnia właśnie przejściówkę, a żeby odpiąć przejściówkę ze szkła trzeba go zdjąć (zresztą to i tak gimnastyka). Wiec kwadratura koła.
brodafidela
Ja mam taką przelotkę, z której szkło wyjmuje się po prostu obracając je. Nie ma żadnej blokady. Zmiany są szybkie i bezstresowe.
Ja mam taki z potwierdzeniem ostrosci i nawet nie wiem jak go odlaczyc od obiektywu wiec zostastawilem go na stale. dobrze trzyma bez luzow i jest ok.
jarek
jak wroce do domu to wrzuce linka.
jarek
Mam taką zwykłą, jakie są na allegro bez dandeliona. Funky koval takowe sprzedaje.
tu masz linka do tej, którą kupiłem
http://cgi.ebay.co.uk/Contax-C-Y-Len...QQcmdZViewItem
jarek