Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Canon 400d,co i jak?

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Jaja sobie robisz...

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Question ???

Chłopie, jesteś kompletnie niezrozumiały. Mam wrażenie, graniczące z pewnością, że nie piszemy w tym samym języku.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Koleś się pytał, czy EXy są do postawienia na statywie, z dala od aparatu, i czy statywy do EXów są takimi samymi statywami jak statywy do aparatów.

ODPOWIEDŹ : Tak, używa się takich samych lamp jak lampy mocowane na aparacie, ale nie trzeba. Tak, można zamontować lampy na statywach od aparatu.

Po pierwsze, widzę, że nie za bardzo orientujesz się w tematyce foto. Zafascynowała Cię ta dziedzina, i chcesz osiągnąć takie efekty jak zobaczyłeś w internecie/gazecie. To nie tak "hop" zrobić dobre zdjęcie o zadanej przez Ciebie tematyce xtreme sports. Rozumiem, że chodzi tu o jakiś skateboard.

Potrzebne jest(tania wersja)
    1. Aparat z obiektywem. Może być 400d + kit
    Tym zestawem w zupełności zaspokoisz Twoją chęć dokumentowania kolegów uprawiających sporty. Lampa wewnętrzna działa, kit w miarę szeroki.

CENA : ~2500zł

Potrzebne jest(droga wersja)
    1. Aparat szybkostrzelny (dużo zdjęć na sekundę)
    2. Jedno z rozwiązań umożliwiających wyzwalanie więcej niż jednej lampy błyskowej na raz (czy to lampa błyskowa "na aparacie" komunikująca się z drugą na statywie, czy to pocket wizardy...)
    3. Obiektyw szerokokątny (np fisheye)

CENA : ~9000zł (orientacyjnie, bo zakres wyboru sprzętu jest duuży)

Myślę, że to pomoże podjąć Ci decyzję co do kupna sprzętu.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cin3k Zobacz posta
    No tak ze jak sa lampy na statywie za ja z aparatem stoje w jednym miejscu a lampa na statywie w innym to jaka to jest lampa tak jak do aparatu?I czy statyw to jest specjalny jakiś czy taki sam jak do aparatu pasuje?
    Żyjąc w przekonaniu, że człowiek z natury rzeczy jest dobry mam nadzieję, że nie wystawiasz mej wiary na zbyt ekstremalną próbę

Jeżeli rzeczywiście jesteś "zielony" a nie głupi - użyj funkcji SZUKAJ na Forum. Naciśnięcie butonu z tym słówkiem - wierz mi - nie spowoduje unicestwienia Twojego komputera. Zresztą kolega MacGyver dość dosadnie dał Ci do zrozumienia, co powinieneś zrobić. Chyba, że potrzebujesz bardziej dosadnych słów...
    regulamin pkt 8

sabuniek
    Guest

Domyślnie

Dobry jesteś kolego, też nie mogłem jakos zrozumieć autora wątku, a druga spr to doskonale łopatologicznie wyjaśniłeś jego problem, rewelka i gratuluje !!!

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

przeżywam smutek po nieudanych fotkach z dzisiejszej nocki a tu masz : nieźle poprawił mi humor ten wątek - zajefajny
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To taki prezent ode mnie dla Was ;P Lubię z takimi ludźmi gadać, mam takich dużo w szkole(ja do liceum, przy liceum jest gimnazjum...) i się pytają : a jak tooo zrobiłeeeeś? I pomimo łopatologicznego tłumaczenia i tak jest to dla nich za trudne do pojęcia, że np w aparacie jest coś takiego jak czas naświetlania i że on może być dłuższy niż automatowe 1/60 ^^

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

haha nieźle mnie rozbawiły wypowiedzi autora wątku pieknie poskładane zdania zdecydowanego, konkretnego, wiedzącego czego chce i o czym pisze

hmm.. w avatarze masz zdjecie 400d.. czy to znaczy, że już kupiłeś ten aparat czy tylko to, że stale o nim myślisz?

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Kup 400D i Kit i się rozstrzelaj - jakiekolwiek szkło, które kupisz teraz ( przy obecnym poziomie zaawansowania ) bedzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

O, teraz dopiero zauważyłem że się extreme fotoreporter odzewał (czy jakkolwiek by to się nazywało) Pozwolicie że zacytuję stopkę :

Canon 20d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.8, 2x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard Plus II
    Wywalasz z tego to :
    Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.8,
    I masz to co chciałeś na trochę więcej niż średnim poziomie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów