Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: "Kratka" w 400D

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

ktoś kto chce uwydatnić problem tak aby ci co tego normalnie nie zauważają widzieli o co chodzi ;-)
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Coś już napisał
    Miasto
    Siegen

Domyślnie

a ja jestem chyba slepy i i tak nie widze )))) I dobrze mi z tym :P
    ale ciesze sie, ze wyszlo, ze to soft a nie aparat

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nigdy nie używałem SimpleViewera, ale czy nie dałoby się przygotować wcześniej zdjęć w odpowiedniej wielkości i odpowiednio wyostrzonych
    w PSie?

np.

Ostatnio edytowane przez jinks ; 15-11-2007 o 23:20

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziwne, bardzo dziwne, na początku również nic nie widziałem. A czy to nie jest wina akurat tego, że zastaleś takie światło i fotografowałeś akurat taką scenerię, gdzie to światło lubi się odbijąć od wszstkiego co go odbić może?

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Hermes
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Nigdy nie używałem SimpleViewera, ale czy nie dałoby się przygotować wcześniej zdjęć w odpowiedniej wielkości i odpowiednio wyostrzonych
    w PSie?
    Jeśli dotąd nie wyraziłem się jasno, to przepraszam! Ale ja właśnie tak robiłem! Tzn. pozwalałem SimpleViewerowi utworzyć strukturę galerii, lecz w ostatniej fazie zastępowałem zdjęcia obrobionymi przez siebie obrazami o dopasowanej rozdzielczości. W tym konkretnym przypadku końcowa fotka wygląda tak: http://tinyurl.com/2dm6rj .
    Z góry uprzedzam, aby uniknąć zarzutu przeostrzenia: SV ma ma tendencję do leciutkiego rozmywania wyświetlanych zdjęć. Mając to na uwadze, ostrzyłem nieco mocniej.

Wydaje mi się jednak, że opisany przeze mnie wyżej test ostatecznie odpowiedział na pytanie o pochodzenie tych kwadratów. Skoro po włożeniu do SV pokazują się one nawet na zdjęciach z analogowej lustrzanki? ;-) Na samym początku myślałem, że może jakimś cudem chodzi np. o nakładające się na siebie kompresje, ale w pracy nad zdjęciami unikam takich sytuacji.

Ponawiam moje pytanie o ciekawe freewarowe programy do robienia galerii. Możecie coś polecić? Może nawigując po sieci znaleźliście jakieś interesująco wyświetlane galerie?
    W szczególności: czy są jakieś rozwiązania, które (tak jak SV) umożliwiają ściąganie w tle kolejnych zdjęć?

Pozdrawiam Was serdecznie,
    Hermes.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów