Wpadłem jeszcze na ciekawy pomysł... Ponieważ nie nazwę tego studiem ale chce robić zdjęcia w moim pokoju jak najwyższej możliwie jakości w niskiej cenie czy jest taka możliwość jak np. uzycie wbudowanej lampy + ta ktora pokazałem powyżej za pomocą fotoceli wyzwalana z zwyklego statywu (tzn mam sherpa 600r) Głównie chodzi o to zeby sie pozbyć cieni na scianach i tym podobnych rzeczy ale nie wiem czy wtedy mimo wszystko lampa wbudowana nie będzie niszczyć efektów pokój mam ok 4x4m
+ szafy, biurko duże i narożnik (prawdopodobnie na nim mogą sie znajdować moje cele ) za narożnikiem okno (można zasłonić całkowicie-zewnętrzne żaluzje) czyli fotki jakby pod światło a zreszta pokój od strony zachodniej ...

Może latwiej będzie w ten sposób, że w dużej mierze chciałbym robić porządne fotki w warunkach domowych ale a'la studio portrety itp ale oświetlenie to największy problem i tak czy tak lampa błyskowa jakaś jest potrzebna... Jaki sprzęt poza np lampa z jak dla mnie wyższej półki 430-420ex mógłbyś mi jeszcze polecić??? Nie wiem mam na myśli np jedna żarówkę błyskową albo lampe coś nie za drogiego.... (prócz dyfuzorów - bo i tak pewnie bym jakiś zakupił)