Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

W mojej wiosce się pytają czym by się taki MKIV z FF różnił od Ds'a...
    Bo te kilka mpix więcej, to doprawdy nic...
    I co wtedy? Znacząco podnieść cenę MKIV czy obniżyć Ds?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    No ale mógłby mieć na ten przykład 10 Mpx w FF-ie (podobno jest coś takiego w testach). Przy tym różnice w puszkach w sensie matryc będą coraz mniejsze to jest nieuniknione.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ale mógłby mieć na ten przykład 10 Mpx w FF-ie (podobno jest coś takiego w testach)
    dawać go, biorę od ręki!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ale mógłby mieć na ten przykład 10 Mpx w FF-ie (podobno jest coś takiego w testach). Przy tym różnice w puszkach w sensie matryc będą coraz mniejsze to jest nieuniknione.
    Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dawać go, biorę od ręki!
    Wcale się nie dziwię!
    Ale jak marketingowo uzasadnilibyście, że nowy flagowy reporterski Canon ma niej pikseli niż "wiekowy" już wtedy D3?

ISO 102400?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    FF jest nieuniknione, żeby nie zostać w tyle za Nikonem. Jeżeli chodzi o Ds-y to na pewno będą iść w kierunku 25, 30 i więcej Mpix. Chociaż wcale bym się nie zdziwił, gdyby seria 1Ds zaczynała powoli umierać albo połączyła się z 1D. Cena pewnie też będzie się wyrównywać, ale na pewno nie wzrośnie dla 1DIV, bo to by było oddanie pola Nikonowi.

Moim zdaniem to bardzo słuszna decyzja - 1.3x jest dzisiaj trochę bezużyteczne, bo z jednej strony to nie FF, a z drugiej nie pasują do niego EF-S i brakuje szerokiego kąta (do 1.6x jest EF-S 10-22 i odpowiedniki)
    EN57D DIGITAL.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    FF jest nieuniknione, żeby nie zostać w tyle za Nikonem. Jeżeli chodzi o Ds-y to na pewno będą iść w kierunku 25, 30 i więcej Mpix. Chociaż wcale bym się nie zdziwił, gdyby seria 1Ds zaczynała powoli umierać albo połączyła się z 1D.
    (....)
    I pozbawić się możliwości zarabiania na dwóch profi korpusach? Księgowi by sepuku popełnili jakby im coś takiego zaproponować.

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    (....)
    Moim zdaniem to bardzo słuszna decyzja - 1.3x jest dzisiaj trochę bezużyteczne, bo z jednej strony to nie FF, a z drugiej nie pasują do niego EF-S i brakuje szerokiego kąta (do 1.6x jest EF-S 10-22 i odpowiedniki)
    1.3 jest bardzo dobre ale histeria jaka powstała może zmusić Canona do rezygnacji z tego rozmiaru matrycy. Choć pewnie im to będzie bardzo nie na rękę, bo to rozwiązanie jest tanie w produkcji. Może coś wymyślą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

I pozbawić się możliwości zarabiania na dwóch profi korpusach? Księgowi by sepuku popełnili jakby im coś takiego zaproponować.
    Dlatego raczej się utrzyma, możemy obstawiać ile Mpix będzie miał 1Ds IV, obstawiam że gdzieś w okolicach 30.

1.3 jest bardzo dobre ale histeria jaka powstała może zmusić Canona do rezygnacji z tego rozmiaru matrycy. Choć pewnie im to będzie bardzo nie na rękę, bo to rozwiązanie jest tanie w produkcji. Może coś wymyślą .
    FF wcale nie muszą być dużo droższe, przecież dużo tańszy 5D jest wyposażony w matrycę FF. Raczej wchodzi tu w grę pozycjonowanie produktów na rynku. Dopiero Nikon złamał pewną barierę i wypuścił D3 bez cropa w tym segmencie. Swoją drogą, aż dziwne, że przez tyle lat Canon nie wypuścił żadnego ultrawide zooma przystosowanego do 1.3x...
    EN57D DIGITAL.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie wracając do sedna wątku

jeżeli 1mk3 robi z topowymi szkłami takie http://www.pbase.com/zasi/image/85859381 zdjęcia to ja dziękuję.....zostaje przy 5... i dokupię 50 1,2 może af mi sie nagle poprawi
    CANON...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    jeżeli 1mk3 robi z topowymi szkłami takie http://www.pbase.com/zasi/image/85859381 zdjęcia to ja dziękuję.....zostaje przy 5... i dokupię 50 1,2 może af mi sie nagle poprawi
    Pragnę tylko zwrócić uwagę, że to nie 1DsIII robi zdjęcia tylko fotograf 8).
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pragnę tylko zwrócić uwagę, że to nie 1DsIII robi zdjęcia tylko fotograf 8).
    Właśnie.. przez całą sesję miał parametry od czapki. Te zdjęcia nie miały szansy się udać.
    Jarek

Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów