W mojej wiosce się pytają czym by się taki MKIV z FF różnił od Ds'a...
Bo te kilka mpix więcej, to doprawdy nic...
I co wtedy? Znacząco podnieść cenę MKIV czy obniżyć Ds?
W mojej wiosce się pytają czym by się taki MKIV z FF różnił od Ds'a...
Bo te kilka mpix więcej, to doprawdy nic...
I co wtedy? Znacząco podnieść cenę MKIV czy obniżyć Ds?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
FF jest nieuniknione, żeby nie zostać w tyle za Nikonem. Jeżeli chodzi o Ds-y to na pewno będą iść w kierunku 25, 30 i więcej Mpix. Chociaż wcale bym się nie zdziwił, gdyby seria 1Ds zaczynała powoli umierać albo połączyła się z 1D. Cena pewnie też będzie się wyrównywać, ale na pewno nie wzrośnie dla 1DIV, bo to by było oddanie pola Nikonowi.
Moim zdaniem to bardzo słuszna decyzja - 1.3x jest dzisiaj trochę bezużyteczne, bo z jednej strony to nie FF, a z drugiej nie pasują do niego EF-S i brakuje szerokiego kąta (do 1.6x jest EF-S 10-22 i odpowiedniki)
EN57D DIGITAL.
I pozbawić się możliwości zarabiania na dwóch profi korpusach? Księgowi by sepuku popełnili jakby im coś takiego zaproponować.
1.3 jest bardzo dobre ale histeria jaka powstała może zmusić Canona do rezygnacji z tego rozmiaru matrycy. Choć pewnie im to będzie bardzo nie na rękę, bo to rozwiązanie jest tanie w produkcji. Może coś wymyślą.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dlatego raczej się utrzyma, możemy obstawiać ile Mpix będzie miał 1Ds IV, obstawiam że gdzieś w okolicach 30.
FF wcale nie muszą być dużo droższe, przecież dużo tańszy 5D jest wyposażony w matrycę FF. Raczej wchodzi tu w grę pozycjonowanie produktów na rynku. Dopiero Nikon złamał pewną barierę i wypuścił D3 bez cropa w tym segmencie. Swoją drogą, aż dziwne, że przez tyle lat Canon nie wypuścił żadnego ultrawide zooma przystosowanego do 1.3x...
EN57D DIGITAL.
jeżeli 1mk3 robi z topowymi szkłami takie http://www.pbase.com/zasi/image/85859381 zdjęcia to ja dziękuję.....zostaje przy 5... i dokupię 50 1,2 może af mi sie nagle poprawi![]()
CANON...
Kapitan Wagner