Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

robie czesto zdjecia d5 i 1dmrk IIn i powiem wam ze lepiej wychodza zdjecia z d5 , owiele lepiej , zeby te dwa aparaty do klupy tak zlozyc , to wtedy byla by maszynka

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    robie czesto zdjecia d5 i 1dmrk IIn i powiem wam ze lepiej wychodza zdjecia z d5 , owiele lepiej , zeby te dwa aparaty do klupy tak zlozyc , to wtedy byla by maszynka
    Moze i sie czepiam, ale wypadaloby wiedziec jaki ma sie aparat

ps
    chyba, ze nie miales na mysli Canona 5D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Moze i sie czepiam, ale wypadaloby wiedziec jaki ma sie aparat

ps
    chyba, ze nie miales na mysli Canona 5D
    Widać, że kolega już myślami jest przy D3... - i trudno się dziwić, skoro to właśnie taka "hybryda" 5D i 1D.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hmm tak sobei czytam i czytam. Mam 1d mk2 mysle teraz o FF w podobnej cenie do 5d jest 1ds ten pierwszy. Lubie te ciezkie puszki wiec to co przeczytalem utwierdza mnie w tym aby byc blizej do 1 niz do 5.
    Mialem 1d tego 4 mega i uwazam ze mial on lepsza celnosc AF niz 1d mk2. Jesli 1ds ten stary bedzie rownie celny nie potrzeba mi innego aparatu.
    Ostatnio edytowane przez mientowy ; 02-01-2008 o 18:41

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Widać, że kolega już myślami jest przy D3... - i trudno się dziwić, skoro to właśnie taka "hybryda" 5D i 1D.
    Konkurenta dla D3 nie należy upatrywać w 5D II, raczej w 1D IV. We wsi mówią, że 1D III to był ostatni model z APS-H 1.3x, od IV już będą montowali sensory FF. Mówi się o matrycy 12Mp lub 16Mp - być może tej z 5D lub z 1DsII. Do tego dochodzą wszystkie zalety obecnych 1D, czyli szybkostrzelność i 41-polowy AF.
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

W mojej wiosce się pytają czym by się taki MKIV z FF różnił od Ds'a...
    Bo te kilka mpix więcej, to doprawdy nic...
    I co wtedy? Znacząco podnieść cenę MKIV czy obniżyć Ds?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    No ale mógłby mieć na ten przykład 10 Mpx w FF-ie (podobno jest coś takiego w testach). Przy tym różnice w puszkach w sensie matryc będą coraz mniejsze to jest nieuniknione.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ale mógłby mieć na ten przykład 10 Mpx w FF-ie (podobno jest coś takiego w testach)
    dawać go, biorę od ręki!

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    FF jest nieuniknione, żeby nie zostać w tyle za Nikonem. Jeżeli chodzi o Ds-y to na pewno będą iść w kierunku 25, 30 i więcej Mpix. Chociaż wcale bym się nie zdziwił, gdyby seria 1Ds zaczynała powoli umierać albo połączyła się z 1D. Cena pewnie też będzie się wyrównywać, ale na pewno nie wzrośnie dla 1DIV, bo to by było oddanie pola Nikonowi.

Moim zdaniem to bardzo słuszna decyzja - 1.3x jest dzisiaj trochę bezużyteczne, bo z jednej strony to nie FF, a z drugiej nie pasują do niego EF-S i brakuje szerokiego kąta (do 1.6x jest EF-S 10-22 i odpowiedniki)
    EN57D DIGITAL.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    FF jest nieuniknione, żeby nie zostać w tyle za Nikonem. Jeżeli chodzi o Ds-y to na pewno będą iść w kierunku 25, 30 i więcej Mpix. Chociaż wcale bym się nie zdziwił, gdyby seria 1Ds zaczynała powoli umierać albo połączyła się z 1D.
    (....)
    I pozbawić się możliwości zarabiania na dwóch profi korpusach? Księgowi by sepuku popełnili jakby im coś takiego zaproponować.

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    (....)
    Moim zdaniem to bardzo słuszna decyzja - 1.3x jest dzisiaj trochę bezużyteczne, bo z jednej strony to nie FF, a z drugiej nie pasują do niego EF-S i brakuje szerokiego kąta (do 1.6x jest EF-S 10-22 i odpowiedniki)
    1.3 jest bardzo dobre ale histeria jaka powstała może zmusić Canona do rezygnacji z tego rozmiaru matrycy. Choć pewnie im to będzie bardzo nie na rękę, bo to rozwiązanie jest tanie w produkcji. Może coś wymyślą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów