Pokaż wyniki od 51 do 60 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Widok wątkowy

Bywalec

Domyślnie

Ktoś napisał że 5D to amatorski sprzęt. To deprecjonowanie tego sprzętu. Wg specyfikacji Canona jest to klasa premium, a więc aparat pomiędzy profesjonalnymi, a pół profesjonalnymi. Z pół profesjonalnych odziedziczył AF i konstrukcję (chociaż gabaryty, migawka to raczej bliżej pro), natomiast produkuje profesjonalnej jakości obrazy. Jakość obrazu jest tak wysoka, że przy galopującej technologii fotografii cyfrowej po 2-3 latach od premiery trudno jest znaleźć inny aparat, który dorównywał by jakością 5D (konkurencja robi wszystko co tylko może, staje na głowie i mimo to nie może osiągnąć takiej jakości obrazu). Wielkość i jakość matrycy robi swoje. Jeżeli nie mogą konkurować jakością obrazu, to próbują szukać innych obszarów i stąd pojawił się liveview, wyświetlacze wielkości telewizora i inne. Natomiast w kwestii jakości obrazu mało się zmieniło.

Ja wybrałem aparat, który produkuje maksymalnie dobrej jakości obrazy i jestem bardzo zadowolony z 5D. Gdybym chciał posiadać aparat z maksymalnie dokładnym i szybkim AF, to wbrał bym 1DIII Mark. A jeżeli jedno i drugie to Dsa. To proste.
    Ostatnio edytowane przez David ; 19-11-2007 o 12:00

Uprawnienia umieszczania postów