Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogeros Zobacz posta
    ...
    ... Osobiscie mnie wystarczy to co widzialem w takim D200... no coz niema o czym nawet dyskutowac. Dla jednych wazne sa megapiksele, live view, czyszczenie matrycy, wiekszy LCD itp. ....Roger
    Roger, a widzialeś jak sakramencko szumi D200?? Co mi z tego, że trafia jak foty są zalane morą i cyfrowym szumem. Mam surówki ze slubu zrobione tą wspaniałą D200, mogę Ci podesłac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AbrahaM Zobacz posta
    Tak sobie czytam, czytam i się dziwuje. "Stary głupi" analogowy EOS 3 ma AF który "z ruchliwymi dziećmi" (oraz zwierzakami - dopisek mój) sobie ładniutko radzi, a tu Ty relacjonujesz kłopotliwość AF w konstrukcji o naście lat nowszej.

Zastanawiam się czy rzeczywiście nastąpił regres po ucyfrowieniu, czy też regres objął, ale.. użyszkodników.. 5D w łapach nie miałem, natomiast 3ke analogową jak najzupełniej, i długo, więc omamów względem pracy AF raczej mieć nie powinienem.
    To sobie kup 5tke i nie piernicz. 3 i 5D nieda sie porownywac.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Roger, a widzialeś jak sakramencko szumi D200?? Co mi z tego, że trafia jak foty są zalane morą i cyfrowym szumem. Mam surówki ze slubu zrobione tą wspaniałą D200, mogę Ci podesłac
    ja pisze o dzialaniu AFa anie szumach kolego. Hehe widze ze zagrzebalem patyczkiem na forum fanatykow Canona
    Ostatnio edytowane przez Rogeros ; 14-11-2007 o 23:14 Powód: Automerged Doublepost
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

sv
    Guest

Domyślnie

To sobie kup 5tke i nie piernicz.
    wiesz, miałem 5d i małem d200. nie uważam, że af w d200 jest lepszy. za to Ty jesteś dosyć nieuprzejmy.

Wypadałoby Ci napisać: To sobie kup d3ke i nie piernicz
    Ostatnio edytowane przez sv ; 14-11-2007 o 23:25

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale przcież 5D to amatorska puszka nie projektowana do reporterki. I to że się nie sprawdza w reporterce to nic dziwnego.
    Tym, którym nagle spodobał się D3 jedyne co można poradzić to jak najszybszą przesiadkę, bo tego marudzenia już na prawdę zaczyna być za dużo.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-11-2007 o 23:41
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    wiesz, miałem 5d i małem d200. nie uważam, że af w d200 jest lepszy. za to Ty jesteś dosyć nieuprzejmy.

Wypadałoby Ci napisać: To sobie kup d3ke i nie piernicz
    mialem analogowa 3 tak sie sklada i tam AF mozna porownywac do 1 cyfrowych raczej.
    Mialem rowniez okazje zobaczyc w dzialaniu AF w D200 w nocnych bardzo trudnych warunkach na miescie i porownac do 5tki. Po prostu ja musialem wyczyniac jakies alpejskie kombinacje zeby zlapac ostrosc tam gdzie nikon robil to od strzala. W nastepcy D300 jest jeszcze bardziej ponoc poprawiony system AF. Czy Wam jest tak naprawde trudno przelknac fakt, ze Canon w segmencie pol profi, ze juz nie wspmne o amatorskim daleko szukajac nieszczesny 350D totalnie olewa swoich klientow?
    Matryce i obraz w Canonie bez zarzutu ale system AF to bardzo nisko oceniam. Nastal czas kiedy konkurencja pokazala jak naprawde moze dzialac dobrze zaprojektowany sensor AF i na dodatek pokazal rowniez wreszcie lepsza matryce. Dla mnie osobiscie malo rzeczy ma takie znaczenie jak jakosc obrazu i systemu AF. Zaliczam sie rowniez do osob, ktorym do szczescia absolutnie nie jest potrzebne 16 i wiecej Mpix. 5D spelnia tylko jedna kryterium, wszystkie cropy nie spaleniaja dla mnie zadnego moze poza najnowszym MKIII i dopiero pelnoklatkowe 1 Canona mozna uwazac za dobre. Cena na nie jest niestety zlodziejska. Tak to wyglada mniej wiecej
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

sv
    Guest

Domyślnie

Rogeros: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. kup sobie to d300 nikona i poczujesz się lepiej. Choć z drugiej strony w Twojej stopce piszesz:
    "Jestem fotografem a nie onanistą sprzętowym... "
    mam wątpliwości zarówno do pierwszego, jak i do drugiego :-)

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

...Mialem rowniez okazje zobaczyc w dzialaniu AF w D200 w nocnych bardzo trudnych warunkach na miescie i porownac do 5tki. Po prostu ja musialem wyczyniac jakies alpejskie kombinacje zeby zlapac ostrosc tam gdzie nikon robil to od strzala. ...
    Jak gdyby w swoich wypowiedziach mieszasz dwie sprawy. Precyzję i czułość AF.
    Co do 5D, to czułość centralnego punktu jest mniejsza niż w D70 (z jasnymi szkłami). Takie mam odczucie.
    Co do precyzji to do centralnego punktu w 5D nie mam żadnych zastrzeżeń.
    Boczne punkty w 5D przestałem używać w dwa dni po jego zakupie.
    Obecnie nie mam zadnego obiektywu z AF. Fotografuję przede wszystkim dzieci.
    Wini

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dla zainteresowanych a propos SZUMÓW, podsylam jeszcze ten link:

http://forums.dpreview.com/forums/re...07558#23507558
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 15-11-2007 o 12:46

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Jesli mozna cos zasugerowac Szanownemu Towarzystwu
    Ten watek ma w tytule cos o "szumach", a tu juz trzecia strona p......a o AF.
    Pozniej jakis nowy, niezorientowany uzytkownik forum zada pytanie wlasnie o AF i zostanie brutalnie skierowany do funkcji przeszukiwania forum. A tam nawet jesli cos znajdzie to moze byc skonsternowany, ze w watku "szumowym" tresc jest totalnie nieadekwatna do jego tytulu.
    Tak tylko do lba mi przyszlo.....
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

mozna sie ubawic czytajac ten watek :-) nie tak dawno posiadacze piatek byli w 7 niebie a teraz nagle cos sie odmienilo hehe mam wrazenie ze te wszystkie ahy i ehy to snobizm... piszecie o tym jakie to D200 jest super i WOW a ja powiem tak pracuje bo jestem zmuszony pracowac na Nikonach i to m.in. d200 ale to wszystko sklonilo mnie do uzywania prwyatnie sprzetu marki Canon :-)) d200 to dla mnie zwykla pucha i naprawde z czystym sumieniem nie oddalbym moja 30ke za ten model... jak komus sie znudzil system Canon to niech sobie zmienia system do woli, ja bym pakowal sie w Sony bo ten producent dostarczy z pewnoscia wiecej wrazen i adrealinki ;-)

Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów