mialem analogowa 3 tak sie sklada i tam AF mozna porownywac do 1 cyfrowych raczej.
Mialem rowniez okazje zobaczyc w dzialaniu AF w D200 w nocnych bardzo trudnych warunkach na miescie i porownac do 5tki. Po prostu ja musialem wyczyniac jakies alpejskie kombinacje zeby zlapac ostrosc tam gdzie nikon robil to od strzala. W nastepcy D300 jest jeszcze bardziej ponoc poprawiony system AF. Czy Wam jest tak naprawde trudno przelknac fakt, ze Canon w segmencie pol profi, ze juz nie wspmne o amatorskim daleko szukajac nieszczesny 350D totalnie olewa swoich klientow?
Matryce i obraz w Canonie bez zarzutu ale system AF to bardzo nisko oceniam. Nastal czas kiedy konkurencja pokazala jak naprawde moze dzialac dobrze zaprojektowany sensor AF i na dodatek pokazal rowniez wreszcie lepsza matryce. Dla mnie osobiscie malo rzeczy ma takie znaczenie jak jakosc obrazu i systemu AF. Zaliczam sie rowniez do osob, ktorym do szczescia absolutnie nie jest potrzebne 16 i wiecej Mpix. 5D spelnia tylko jedna kryterium, wszystkie cropy nie spaleniaja dla mnie zadnego moze poza najnowszym MKIII i dopiero pelnoklatkowe 1 Canona mozna uwazac za dobre. Cena na nie jest niestety zlodziejska. Tak to wyglada mniej wiecej![]()