Strona 4 z 22 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ODZIO Zobacz posta
    Tam gdzie potrzeba pewności AF i otrzymać ostre zdjęcie w ruchu lub w trudnych warunkach należy posiadać 1dynkę.
    No i to jest właśnie Canon...

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Miałem 5D, mam Mk III a moja recepta ( i plan) jest taki: jak wyjdzie 5D Mk II dokupić go jako drugą puszkę co stworzy miły duet do zadań specjalnych

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Miałem 5D, mam Mk III a moja recepta ( i plan) jest taki: jak wyjdzie 5D Mk II dokupić go jako drugą puszkę co stworzy miły duet do zadań specjalnych
    I to jest chyba jedyny sensowny plan - tylko troszke kosztowny ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    I to jest chyba jedyny sensowny plan - tylko troszke kosztowny ;-)
    Jedyny sensowny plan jesli ktos chce dobra puszke z pewnym AFem to jest Nikon D3 w cenie 13 tysiecy moze i mniej w USA oczywiscie. Ja po prostu nie wierze, ze Canon w podobnej cenie zaoferuje swoim uzytkownikom puszke FF z tak dobrym ukladem AF. Niema sie co nawet czarowac. Nawet ten nieco podliftingowany AF z 40D to jest lekkie dno jesli ktos ma chociazby ambicje
    fotografowac male ruchliwe dzieci z jasna optyka o malej GO. Nie spodziewalbym sie cudow w przyszlym roku dla posiadaczy obecnych 5tek.

Roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogeros Zobacz posta
    Nie spodziewalbym sie cudow w przyszlym roku dla posiadaczy obecnych 5tek.
    E tam, muszą coś dać. Canon stracił przewagę w jakości obrazu to musi teraz nadgonić lepszymi puszkami, inaczej straci rynek amatorski i semi-pro.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    E tam, muszą coś dać. Canon stracił przewagę w jakości obrazu ...
    Może nowe firmware
    Wini

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    E tam, muszą coś dać. Canon stracił przewagę w jakości obrazu to musi teraz nadgonić lepszymi puszkami, inaczej straci rynek amatorski i semi-pro.
    pomysl chwile, musieliby wsadzic do nastepcy tego 5D czy innego 3D AFa z topowej jedynki. Nigdy tak sie nie stanie. Sporo sie interesowalem i jestem w stanie sie raczej zalozyc, ze w koncu oficjalnie ludzie potwierdza to, ze D3 ma uklad AF rywalizujacy z Canonowskimi 1 pelnoklatkowymi. Osobiscie mnie wystarczy to co widzialem w takim D200... no coz niema o czym nawet dyskutowac. Dla jednych wazne sa megapiksele, live view, czyszczenie matrycy, wiekszy LCD itp. Dla innych to wszystko to *******y i tak naprawde w lustrzance obok optyki drugi decydujacy parametr to AF. Wymagania rosna w miare poszerzania wachlarza uprawianej fotoreporterki. O ile kiedys takie 5D swietnie mi wystarczalo o tyle teraz wiecej na niego narzekam niz sie nim ciesze, bo jestem mocno ograniczony wlasnie lipnym ukladem AF. A jakos nie mam ochoty wydac 25 tysiecy za lepszy AF dostajac w zamian 16 czy 22 Mpx ktore do niczego mi nie sa potrzebne. Tak pewnie mysli sporo osob. Przesiadka z systemu na system niesie sporo wyzeczen i niestety wydatkow oraz strat. Na chwile obecna nastepca 5D jest D3 i nie sadze, zeby to sie zmienilo przez najblizszy rok. Chociaz chcialbym sie mylic.

Roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A jakos nie mam ochoty wydac 25 tysiecy za lepszy AF dostajac w zamian 16 czy 22 Mpx ktore do niczego mi nie sa potrzebne. Tak pewnie mysli sporo osob. Przesiadka z systemu na system niesie sporo wyzeczen i niestety wydatkow oraz strat. Na chwile obecna nastepca 5D jest D3 i nie sadze, zeby to sie zmienilo przez najblizszy rok. Chociaz chcialbym sie mylic.

Roger
    Dlaczego Canon miałby mieć interes w tym, żeby zrobić na złość swoim klientom i "zmusić" ich do zmiany systemu? Czy nie jest po prostu tak, że do tej pory "nie musieli", ale za to "teraz jakby muszą bardziej", i że jest to normalna kolej rzeczy?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie matką głupich Cię nazwali .... NADZIEJO

Dygresje w sprawie "Zespołu napięcia przednowopuszkowego" (termin paramedyczny - nazwa stworzona by Viracocha - pozdrowionka

p...Na chwile obecna nastepca 5D jest D3 i nie sadze, zeby to sie zmienilo przez najblizszy rok. Chociaz chcialbym sie mylic.

Roger
    a ja mam nadzieję, że się mylisz czekam na swoją docelową puszkę (po zawodzie związanym z z AF w 5D) w czerwonym systemie - cenowo i funkcjonalnie konkurującą z D3 ...

.. skoro już "wlazłem" w system canona (pół roku temu) zainwestowałem w szklarnię - to byłoby idiotyzmem sprzedawanie teraz wszystkiego i powrót do N., tylko dlatego, że pojawił się D3...
    ok - to sobie pomarzę - jeśli z definicji (?) następca 5D ma mieć gorszy AF od D3 - to może wypuszczą 1d mkIIIn z 16 lub choćby 12MP (a niech sobie zaoszczędzą i wsadzą tam nawet obecną matrycę z 5D - mi wystarczy ) .... to w sumie takie nierealne nie jest (przypomnę 1d mkII - I04 - 1d mkIIn - VIII05 - czyli 19 miesięcy różnicy - może teraz enka pojawi się wcześniej?)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    musieliby wsadzic do nastepcy tego 5D czy innego 3D AFa z topowej jedynki.
    Roger
    ...kontynuując wcześniejszą myśl - upgrade mkIII do enki z nieco większą matrycą byłby świetną odpowiedzią na D3... także cenową

EDIT: Upgrade do "N" nierealny? Za wcześnie? Nie znam aż tak dobrze historii canona - ale pamiętam "numer" w niższym segmencie z nikonem - listopad 2006 d40 (6MP) - a już w marcu 2007 upgrade do d40x (10MP) - swoją drogą niezła kucha - i było to wymuszone doskonała sprzedażą 400D
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 14-11-2007 o 19:33 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jedyny sensowny plan jesli ktos chce dobra puszke z pewnym AFem to jest Nikon D3 w cenie 13 tysiecy moze i mniej w USA oczywiscie. Ja po prostu nie wierze, ze Canon w podobnej cenie zaoferuje swoim uzytkownikom puszke FF z tak dobrym ukladem AF. Niema sie co nawet czarowac. Nawet ten nieco podliftingowany AF z 40D to jest lekkie dno jesli ktos ma chociazby ambicje
    fotografowac male ruchliwe dzieci z jasna optyka o malej GO. Nie spodziewalbym sie cudow w przyszlym roku dla posiadaczy obecnych 5tek.

Roger
    Tak sobie czytam, czytam i się dziwuje. "Stary głupi" analogowy EOS 3 ma AF który "z ruchliwymi dziećmi" (oraz zwierzakami - dopisek mój) sobie ładniutko radzi, a tu Ty relacjonujesz kłopotliwość AF w konstrukcji o naście lat nowszej.

Zastanawiam się czy rzeczywiście nastąpił regres po ucyfrowieniu, czy też regres objął, ale.. użyszkodników.. 5D w łapach nie miałem, natomiast 3ke analogową jak najzupełniej, i długo, więc omamów względem pracy AF raczej mieć nie powinienem.
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Strona 4 z 22 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów