Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Canon D60 z drugiej ręki - czy warto?

Mieszany widok

Just
    Guest

Question Canon D60 z drugiej ręki - czy warto?

Witam,
    mam możliwość nabycia z drugiej ręki Canona D60 (wygląda na zadbany, z przebiegiem do 1000 zdjęć!) wraz z obiektywem 18-55 (chyba standardowy) i zastanawiam się czy warto. Moje wątpliwości wzbudza fakt, iż jest to sprzęt trochę archaiczny już, gdyż produkowany był w 2002 roku. Nie chciałbym, żeby w razie jakieś awarii (mam nadzieję, że nie) był kłopot z jej usunięciem albo żeby koszty naprawy przekroczyły wartości sprzętu.
    O aparacie mam jedynie suche dane techniczne, więc fajnie by było gdyby ktoś z jego posiadaczy mógł o nim, od siebie, kilka zdań napisać :-)

PS. Czy aparat będzie współpracował z nowymi obiektywami Canona, Tamrona czy Sigmy. W szczególności zależy mi na tanich teleobiektywach.

Z góry dzięki.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

moj d30 ten 3,14 mpx pracuje u kolegi jeszcze bardzo dobrze
    d60 fajny ale o ile pamietam to mial iso 1000 maks ale i tak dalo sie nim focic
    nie spotkalem problemow z d30 i np sigma 70-300 lub 170-500 wiec chyba zle nie jest napewno nie jest to d20 ale foty robic sie da nim

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

1000 zdjęć na taką cyfrówkę... coś nie chce mi się wierzyć. Czy warto, to zależy jeszcze ile sprzedawca sobie za niego życzy.

Domyślnie

1000 jest mozliwe wlasnie zalezy jeszcze jaka kaska wchodzi w gre

Just
    Guest

Domyślnie

Tak, to ten z ISO 1000
    Myślę, że nie kupował bym raczej szkieł od Canona, a wolałbym się skupić na produktach konkurencji, tak żebym mogł, w razie rozwoju moich umiejętności, bezproblemowo przerzucić się np. na aparat firmy na "N" zachowując jednocześnie obiektywy.
    Z tanich teleobiektywów spodobał mi się ten Tamrona, a dokładniej mówiąc obiektyw 70-300 f4-5.6 Di LD Macro. Czy ktoś ma doświadczenie z jego działaniem na wspomnianym sprzęcie?

Co do ilości zrobionych zdjęć. Czy serwis Canona może potwierdzić prawdomówność sprzedającego i ile taka usługa kosztuje (bo zakładam, że nie jest darmowa )?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Just Zobacz posta
    Tak, to ten z ISO 1000
    Myślę, że nie kupował bym raczej szkieł od Canona, a wolałbym się skupić na produktach konkurencji, tak żebym mogł, w razie rozwoju moich umiejętności, bezproblemowo przerzucić się np. na aparat firmy na "N" zachowując jednocześnie obiektywy.
    To i tak nie możliwe, obiektyw AF, niezależnie kto go wyprodukuje, aby współpracował z lustrzanką AF musi mieć dedykowany do niej bagnet, więc Tamron czy Sigma z dedykacją do Canona nie dadzą się nawet wkręcić w korpus Nikona, nie mówiąc już o tym żeby z nim współpracowały.
    Co do ilości zrobionych zdjęć. Czy serwis Canona może potwierdzić prawdomówność sprzedającego i ile taka usługa kosztuje (bo zakładam, że nie jest darmowa )?
    Ta usługa jest ponoć darmowa, ale akurat w przypadku D60 serwis na Żytniej nie potrafi odczytać jego przebiegu (w innych modelach owszem).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

nie mozesz przejsc na nikona i uzywac np sigmy z nikonem i canonem one maja rozne mocowania do body, wiec jak myslisz o nikonie to bierz N d70 jest leszy o niebo niz d60

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

podstawowa kwestia: za ile?
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Just
    Guest

Domyślnie

Za ile? Nie chcę dać za cały zestaw więcej niż 1200 złotych...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie warto. Mimo, że to był bardzo dobry aparat.
    Za niewiele więcej (ca. 1500) kupisz nową lustrzankę z obiektywem, na gwaracji, która posłuży Ci bez obaw kilka lat. Niekoniecznie Canona.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów