Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Do studia

Dopiero zaczyna

Question Do studia

Mam pytanie- który z tych trzech obiektywów powinienem sobie kupić do studia foto?
    Canon35/2.0
    Sigma 30/1.4 EX DG HSM
    Sigma 28/1.0 EX DG
    Głownie zdjęcia ślubne,komunie itp.Zaznaczam,że interesuje mnie tylko ten zakres ogniskowych.Poczytałem kilka testów i jestem trochę skołowany.
    Pozdr.

Domyślnie

Ostatniej sigmy nie znam ale dosc jasna sie wydaje :P

A tak powaznie jesli nie zamierzasz przerzucac sie na FF to sigma 30/1,4 jest na prawde swietnym szklem - tylko trzeba wybrac dobry egzemplarz.

Domyślnie

35 f2 bo w studio i tak przymykasz a przymkniety do f3,5 jest baaardzo ostry,
    20 1,8 to tylko jak masz male te studio wrecz mega male

Dopiero zaczyna

Domyślnie

oczywiście ten ostatni ma 1.4 . Zastanawia mnie ta sigma 30/1.4,ale czytałem ,że ma kiepską jakość obrazu. Ale z tymi testami bywa różnie

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ja bym Ci proponowal o ile masz sensowny metraz cos powyzej 50 dla cropa lub 85 dla FF.

Ja glownie uzywam 85mm lub 24-70
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rhans Zobacz posta
    oczywiście ten ostatni ma 1.4 . Zastanawia mnie ta sigma 30/1.4,ale czytałem ,że ma kiepską jakość obrazu. Ale z tymi testami bywa różnie
    gdyby to trampek usłyszał to by Cie chyba zniszczył
    wg jego sampli szkiełko bardzo fajne, jasne i z miłym bokehem.
    ale jak niedzwiedz .. w studio będziesz spokojnie domykać do 4.5 jak nie wiecej

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie mam nic przeciwko tej sigmie! dlatego biorę jej zakup pod uwagę. Studio nie będzie takie duże i stąd te ogniskowe. Chcę te pary ujmować w całości

Domyślnie

to polece jednak 20mm na cropie , wszystki wymienione szkla sa bdb , lider to sigma 30 1,4 uzywalna od 1,4 (na nikonie 20x30 z 30 na 1,4 robilem i bylo super)
    20 sigma uzywalana w miare na f2,2-2,8 1,8 jest bo jest , 35 f2 uzywalny na f2 rogi dostaja ale mam na ff wiec pewnie dlatego , niezbyt cudowny bokhej ale lubie te szklo

Uprawnienia umieszczania postów