Tematyka stykow nie raz byla poruszana na CB
Oto link ze zdjeciem: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=16094506
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
[QUOTE=Lulu1988;389958]Tematyka stykow nie raz byla poruszana na CB
Dzięki!
Jestem tu od niedawna, poza tym chyba nie przyuszłoby mi do głowy w polu "szukaj" wpisać "zasłoń styki".
Pozdrawiam!
Bylem, zobaczylem, zdjecia porobilem, jeszcze raz dzisiaj pojdeZ racji tego, ze wczesniej nie mialem okazji bawic sie takimi szklami bylem oslupiony jak dostalem S 100-300 i C 70-200/2.8 IS (dla sprawdzenia IS) do reki, ktora po 20-30 minutach zabawy zaczela mi omdlewac. Doszedlem do jednego wniosku: sa wysmienite, ale za ciezkie. Wypad na pol dnia w plener z S nie wchodzi w gre, bo pozniej przez tydzien nie chcialbym nawet popatrzec na aparat (chyba ze samo body
) >Ciecie wagi, ciecie funduszy i wychodzi co? Odradzany przez polowe, chwalony przez druga polowe C 70-300IS. Jeszcze do rozwazenia, ale uwazam, ze tamat mozna uznac juz za zamkniety
PZDR 4 ALL![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Sigma 100-300 f4 - znakomity obiektyw, szybki, cichy i bardzo dobrze zbudowany, jakość zdjęć bardzo dobra, ciężki i spory
Sigma 70-200 f2.8 - szybki, cichy jakość zdjęć bardzo dobra, ale ciężki, mój egzemplarz jest ostrzejszy od egzemplarza Canon 70-200 f4 kolegi, ale Canon jest dużo lżejszy, mniejszy i chyba jednak poręczniejszy, za to Sigma sprawia lepsze wrażenie jeżeli chodzi o wykonanie no i jest jaśniejsza.
Sigmy warto kupować jeżeli liczysz sie z kasą.
Dzis poszedlem do sklepu, zeby sprawdzic jak pracuje 70-300 IS. Fotki robilem w sklepie wiec warunki oswietleniowe bdb NIE byly. Ku mojemu zaskoczeniu AF pracowal bardzo cicho i sprawnie, wogole sie nie mylil. IS wogole nie slyszalem, a swoja role spelnial znakomicie (przy 300mm i czsaie 1/25s fotki wyszly absolutnie akceptowalne). Chyba trafila mi sie - jak ja zwia - "ukryta L-ka"Tylko zeby egzemplarz ktory zakupie tez taki byl
P.S. Canon musial wyprodukowac niezla ilosc tych szkiel bo jako 3cia cyfra widniala 8mka![]()