Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Jaki tele-zoom do 30D??

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

przepraszam, ze dopiero teraz, ale zalaczylem 2 takie same watki i pisze na tym drugim (powyzej); o zasysaniu przez 100-400 czytalem nawet wczoraj, lecz nie potrafie podac link; jezeli dobrze pamietam pisal o tym MM
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Bierz canona 100-400, to dobre i bardzo uniwersalne szkło.

PS.
    Mam tego canona jakieś 2 lata i nie zauważyłem żadnego "zasysanie kurzu/pyłu do wnętrza".

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

odnosnie tego modelu: co sie dzieje przy 400mm i robieniu zdjec z niewielkiej odleglosci? Ma jakies problemy ze zlapaniem ostrosci z odl. minimalnej? I jeszcze cos mnie nurtuje: jakosc zdjec ptakow przy 400mm. Po prostu nigdzie nie moge znalezc zdjec, ktore by nalezycie oddawaly klase tej L-ki
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drozdi Zobacz posta
    Bralbym Canon'a 100-400mm f/4.5-5.6 L USM IS.

P.S.
    Czy ktos moze potwierdzic ta informacje:
    Jak najbardziej - nie tylko środka obiektywu ale i aparatu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A ja powiem tylko tyle .... Sigma 100-300/4 to świetne szkło, tyle że ciężkie ...
    Jak coś to mogę sprzedać ....

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

ciezkie nie ciezkie, wazy 100g wiecej niz 100-400; wazne ze pancerne; tak z ciekawosci, ile bys chcial za swoja sigme?

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Chcialbym wrocic do tematu i tym razem zadac pytanie: Sigma 100-300 czy Canon 100-400L? Wiem, ze sporo osob mialo kontakt lub uzywalo tych szkiel i chcialbym poznac ich opinie np czy sigma nie jest zbyt ciemna, czy canon po pewnym czasie bedzie mial w srodku pelno kurzu/ czy nada sie z ta wada na rajdy.
    I jeszcze jedna dosyc istotna sprawa: czy warto amatorowi (za to z zapalem) doplacac 450euro (sigma=980e, canon=1440e) do L-ki? Spora roznica a wystarczy troszke dolozyc i bedzie 180macro od sigmy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Najistotniejsza różnica między tymi obiektywami polega na stabilizacji.
    Jeśli ktoś chce fotografować statyczne obiekty w kiepskim świetle i bez statywu to 100-400 jest niezastąpiona. W każdym innym wypadku wybrałbym Sigmę 100-300 (te 100 mm różnicy nie jest specjalnie istotne, bo Sigma dobrze sprawuje się także z telekonwerterem).
    Pozostałe "różnice", to tak naprawdę "szukanie dziury w całym"...

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Dzieki za zainteresowanie Coraz bardziej sklaniam sie do wyboru sigmy. Te 450euro robi znaczna roznice, ze ktora moge miec nastepne, calkiem niezle szklo. Do tego kiedy ogladam wykonane nia zdjecia to za kazdym razem jestem bardzo mile zaskoczony: ostroscia, kontrastem, a przede wszystkim bardzo, ale to bardzo dobrym sprawowaniem przy 300mm

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drozdi Zobacz posta
    Bralbym Canon'a 100-400mm f/4.5-5.6 L USM IS.

P.S.
    Czy ktos moze potwierdzic ta informacje:

Niema zadnego zasysania, 1.5 roku mam ten obiektyw i zadnych paprochow niema, a foce na jeziorach lakach itp.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów