Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: paprochy w nowym 40d

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja nie twierdzę że Canon poradził sobie z problemem FF/BF
    Absolutnie zły przykład. Problem złego ogniskowania może tyczyć konkretnego egzemplarza lub partii, serii, dowolnego modelu i producenta. Problem paprochów, w naturalny i oczywisty sposób, może bardziej dotyczyć konkretnego modelu który nie ma uszczelek w kontekście innego, który je nie ma.

Zauważony przez Ciebie brak reguły w częstotliwości występowania paprochów, jest jakimś argumentem do polemiki, ale na ilość paprochów wpływa jeszcze zasadniczo kilka innych czynników, wliczając również uczulenie użytkownika na ten "feler". Bez testów laboratoryjnych nie sposób bezstronnie orzec jaka konstrukcja jest bardziej pyłoszczelna. Sądzę jednak, że obecność jakiejkolwiek uszczelki, daje zawsze przewagę w powyższej materii, a przynajmniej powstają uzasadnione przesłanki do takiegoż wnioskowania. Tym bardziej, że w długoterminowych testach terenowych, mimowolnie przeprowadzonych przeze mnie, na 1 szt D70 i 1 szt 30D wyniki były jak opisałem wcześniej.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Tym bardziej, że w długoterminowych testach terenowych, mimowolnie przeprowadzonych przeze mnie, na 1 szt D70 i 1 szt 30D wyniki były jak opisałem wcześniej.
    Spróbujmy zerojedynkowo. Sa paprochy zgłaszane w Nikonach? Są. Więc nie można ogólnie stwierdzic że Nikon sobie z tym poradził.
    Chyba że inaczej rozumiemy znaczenie stwierdzenia "poradził" bo dla mnie "poradził" = "definitywnie rozwiązał problem i on nie wsytępuje" podczas gdy fakty i opinie przeczą temu.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów