Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: paprochy w nowym 40d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DGV Zobacz posta
    Pozatym jak sobie przypominam full mechaniczne lustra z przed 15 lat... nie ma sie co jakims syfkiem przejmowac nikt od tego jeszcze nie umarl..
    Oj, uważaj... chętnie Ci dam mojego prawie 30'sto latka do porównania z nowym 40D

Uzależniony

Domyślnie

nieuniknione. Jak kupiłem nowy 30d to na dziedobry miałem z 10 paprochów. teraz mam 40d i jest troszke lepiej ale to kwestia czasu i będzie pewnie więcej. jestem w razie czego przygotowany.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Ja w rocznym, szanowanym 30D miałem syfu od drugiej strony szybki wyświetlacza tyle, że strach. Źle to świadczy o rozwiązaniu obudowy. Nikon w dwukrotnie tańszych modelach poradził sobie z tym problemem. Pocieszające jest, że serwis Canona, czyszczenie robi bezpłatnie w ramach gwarancji.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Źle to świadczy o rozwiązaniu obudowy. Nikon w dwukrotnie tańszych modelach poradził sobie z tym problemem.
    A ile egzemplarzy Nikonów miałeś do porównania? Bo ja np właśnie przeszukałem forum Nikona pod kątem słowa "paprochy" , pobieżnie przejrzałem paręnaście wątków i jakoś ... nie widzę różnicy . Więc po co na siłę próbować robić wojenke systemową gdy uzasadnienia nie ma?

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A ile egzemplarzy Nikonów miałeś do porównania?
    Swój. Pisałem o tym w innym wątku. Nie chodzi mi o żadne wojny systemowe, a o przyznanie faktu, że w D70 jest uszczelka pod każdą klapką. Używałem ten egzemplarz przez 3 lata w najrozmaitszych warunkach łącznie z pustynią. I co? I prawie nic, kilka (dosłownie) paprochów na matrycy. W porównaniu do obecnego 30D jest to niebo a ziemia. Chciałbym w 30D takie uszczelnienia jak w D70.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Może sprzedawca pomylił Twoje 40D z popielniczką po wizycie poprzedniego klienta

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Oficjalnie stwierdzono, że nowym aparatom najbardziej szkodzi... dekielek (zatyczka bagnetu zamiast obiektywu). Dlatego Canon miał się wziąć za opracowanie jakiegoś nowego który by tak nie brudził. Ale nie wiem czy wypuścili już coś poprawionego z nowymi modelami.
    Canon 855D + 8-200mm f4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Swój. Pisałem o tym w innym wątku. Nie chodzi mi o żadne wojny systemowe, a o przyznanie faktu, że w D70 jest uszczelka pod każdą klapką. Używałem ten egzemplarz przez 3 lata w najrozmaitszych warunkach łącznie z pustynią. I co? I prawie nic, kilka (dosłownie) paprochów na matrycy. W porównaniu do obecnego 30D jest to niebo a ziemia. Chciałbym w 30D takie uszczelnienia jak w D70.
    To jak uzasadnisz liczbe mnogą i uogólnienie "Nikon w dwukrotnie tańszych modelach poradził sobie z tym problemem." podczas gdy swoją opinię opierasz tylko na jednym egzemplarzu?
    Niczego nie trzeba przyznawać. I w Canonach i w Nikonach zdarzają się pyłki czy paprochy lub się nie zdarzają. Twoje uogólnienie "a Nikon to ma lepiej" uważam za prowokacyjne i nieuzasadnione.
    Równie dobrze mógłbym wejść w te znalezione przeze mnie wątki z paprochami (nawet w D70) na forum Nikona i napisac "a Canon to ma lepiej bo ja w swoim 20D a teraz 40D nigdy nie znalazłem paprochów" ... tylko jaki byłby sens i poziom takiego argumentu poza dzeicnnym, nieuzasadnionym przekomarzaniem się?

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    Oficjalnie stwierdzono, że (...)
    oficjalnie czyli jak i gdzie?
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Twoje uogólnienie "a Nikon to ma lepiej" uważam za prowokacyjne i nieuzasadnione.
    Proszę odpowiedzieć na proste pytanie: Czy 30D ma uszczelnione pokrywki, oraz jak to wygląda w D70?

Podkreślam, to jest twierdzenie faktu obecności lub nie pewnych elementów konstrukcji obudowy i zauważalnym przez przeciętnego użytkownika wpływie ww na dostawanie się zanieczyszczeń.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów