Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: zmiana aparatu- co polecacie

adamski
    Guest

Domyślnie

W
    Zwróć proszę uwagę, ze aparat nie jest nowy.

W SKŁAD ZESTAWU WCHODZI :

- CANON EOS 350D (DIGITAL REBEL XT)
    - OBIEKTYW CANON 18-55 MM
    - KABEL DO KOMUNIKACJI Z PC (MINI USB)

Gdzie jest np. ładowarka, soft ? Dopytaj lepiej jeszcze sprzedawce.
    Pozdrawiam.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

adamski, dzięki. Raczej nie było, bo na maila odpowiedź była opryskliwa.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tak sobie latam po necie i wypatrzyłem Olympus SP-510.
    Co prawda to nie Canon, ale czy możecie mi coś powiedzieć o nim poza zdawkowym opisem? Narazie w wypadku 350D poraża mnie dość wysoka cena nowego, a szczerze mówiąc wolałbym nówkę ( chyba że używany, ale z pewnej ręki )

Zablokowany
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

jak masz więcej kasy to kupi 30d a jak nie to 400d.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Pamiętaj o jednej ważnej sprawie. "Pchanie" sie w lustrzankę to kosztowne długotrwale przedsięwzięcie. (a szczególnie w Canonie) (nazwa kosztuje). To szkła, filtry, statyw, piloty, wężyki, ..... jak już wpadniesz to na amen! Możesz rozważyć Pentaxa na początek K100. Przewaga jest taka, że ma stabilizację
    ( do każdego obiektywu). ma wyraźny LCD, Łatwość w zastosowaniu tańszych
    i dobrych obiektywów np. Zenitar. No i jest tańszy generalnie od canona.
    I gdybym nie wpadł (od dawna niestety) w "bandę" Canona to bym poszedł w Pentaxa. Ale muszę kochać Canona. (bez wzajemności niestety)
    Filmów niestety też nie kręci. Mam serdecznego kolegę (zdrajcę Canona):wink: co pokochał Pentaxa i stąd wiem, ze Pentax to jest całkiem, całkiem! Ale z obowiązku lojalności "partyjnej" polecam oczywiście canona!:razz:
    Ostatnio edytowane przez januszP. ; 11-11-2007 o 21:47

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To prawda jak sie kupi pierwsza lustrzanke to pozniej wpada sie na amen. Lustro to jest studnia bez dna, ciagle nowe obiektywy, ciagle nowe filtry, a w koncu wymiana body oczywiscie na conajmniej 2x drozsze :P hehe
    Moja CaroLina

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Kup Canona S5 : nowy, żona będzie z filmików zachwycona, nie będziesz musiał wydawać na obiektywy i inne dodatki, ewentualnie jakas lampa zewnętrzna, będziesz miał dobry i uniwersalny obiektyw i dobra jakosc zdjec.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kacpeeeer Zobacz posta
    jak masz więcej kasy to kupi 30d a jak nie to 400d.
    No a jak masz jeszcze więcej to kup sobie 5D albo 1D MKII. Kecper wiem, że chcesz pomóc, ale czytaj za zrozumieniem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A teraz poważniej !! .. Jeżeli Twój czas poświęcasz czemuś innemu( praca, rodzina, inne hobby itp) To nie pakuj się w lustrzanke nawet 350D. Jest to naprawde spory i długotrwały wydatek!! Polecił bym Ci któregoś z fuji sxxxx, Canona z serii G raczej nie bo w tym wypadku dobrze jest potrafić i lubić obsługiwać programy graficznę. Myślę, że w Twoim wypadku najlepsze rozwiązanie byłoby któryś z "a" coś tam ( z obrotowym ekranikiem ) jak już ktoś pisał, mały zgrabny, ładnie kolorystycznie wychodzi obrotowy LCD pozwala na zrobienie łatwo filmików i zdjęć oraz dość dobry ZOOM jest w nim o ile się nie myle
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 13-11-2007 o 14:12 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów