Cytat Zamieszczone przez Nelro Zobacz posta
Na 1,5 mln podatku składa się 19 % (lub więcej) podatku dochodowego i zapewne 22 % VAT więc aby zapłacić 1,5 mln podatku nie trzeba uzyskać przychodu w wysokości aż 7,89 mln złotych tylko o wiele wiele mniej.
O ile mniej? policzyłem zgrubnie to i tak daje ca. 3,65 miliona zysku - zarówno dochodowy jak i VAT płacisz od różnicy pomiędzy ceną zakupu i sprzedaży (dochodzowy od różnicy w cenach netto), a VAT kupujesz to płacisz i sobie odliczasz tyle ile zapłaciłeś a sprzedajesz to płacisz tyle ile naliczyłeś ale bilansowo wychodzi że płacisz 22% (lub 7%) od różnicy (czyli zysku na tansakcji).. przy takich zyskach to nie ma się co dziwić ze ścigają "cfaniaków"

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
I tak trzymać Arturs. Od razu widać, że jesteś z Kielc :-)
taa... dlaczego jednych mają nachodzić różne kontrole skarbowe, inspekcje pracy, zusy, srusy itp. a innych nie.. i to jak widac robi różnicę - jak ktoś raz na jakiś czas sprzeda jedno czy dwa szkła których nie używa to ok i nie ma się co czepiać, ale jak ktoś sprzedał 1000 szkieł przez 2 czy trzy lata to jest różnica.. Osobiście nie mam nic do tego jak dla swoich potrzeb ludzie przywożą puszki czy szkła np.: z HK czy ze stanów bo taniej - ale jak z tego jest już dobrze zorganizowany proceder handlowy to już na rynku robi się nieuczciwa konkurencja która wykańcza nasze firmy.. Oczywiście zaraz ktoś napisze że podwójna moralność itp. ale jak to ja sobie zorganizuję czy przywiozę i trzymam to dla siebie to uważam że nie ma w tym nic złego (coś jak "dozwolony użytek własny" czy gift ) - zawsze się tak przywoziło różne rzeczy, ale jak już ktoś takie szkła sprzedaje często i dla zysku to już nie bardzo... i jeszcze na allegro co jest proszeniem się o kłopoty..

Pozdrawiam
Artur