Zamiast Sigmy zdecydowanie polecam C 55-250 IS, stałem przed podobnym dylematem i miałem Sigmę kupować bo jednak tania, ale na tych 300mm to cienko wypada i bez stabilizacji a ja głównie z ręki robię... od 2 tyg. biegam z 55-250 i polecam to szkło, stabilizacja działa dobrze, jest kolosalna różnica z włączoną i bez. optyka i AF jak dla mnie spisują się naprawdę dobrze, za 1000 PLN lepszego nie znajdziesz. Fakt, jedyny minus to ten bagnet plastikowy, po podpięciu do mojego 400D minimalnie wyczuwany luz, wykonanie całej reszty jest dobre. Za to obiektyw ten jest zaprojektowany wyłącznie do współpracy z lustrzankami cyfrowymi z matrycą APSC, dobry amatorski zoom do amatorskich lustrzanek.
Również mam to szkło(od tygodnia) i bardzo je chwalę, chociaż chciałbym już coś dłuższego Nawet na dłuższe wycieczki jest idealny, lekki i nieduży:wink: Minusem jest bagnet z tworzywa, ale cóż...Cena sama mówi za siebie. Ja dałem za niego 850zł. Ogólnie polecam
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów