Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 400d - funkcje C.Fn- co ustawic?

helpme
    Guest

Domyślnie

taka prezentacja z podstaw to fajna sprawa. Czy jest gdzieś dostępna ale w naszym ojczystym języku?

Domyślnie

nie ma

helpme
    Guest

Domyślnie

Na czym polega Funkcja 08 czyli" E -TTL II " ? Czym różni się pomiar wielosegmentowy od uśrednionego tutaj? Czy ta funkcja to to samo co wybieranie 1 z 3 trybów pomiaru światła w menu podręcznym, czy dotyczy czegoś innego, np ustawień lampy np?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze dokładniej zadam to pytanie... Czy jeśli w opcji ustawię pomiar segmentowy, a na przykład z menu wybiorę pomiar światła punktowy.. to którego będzie używał aparat? Nie wiem jak rozumieć tę C.Fn..
    Ostatnio edytowane przez helpme ; 13-09-2008 o 18:09 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez helpme Zobacz posta
    Jeszcze dokładniej zadam to pytanie... Czy jeśli w opcji ustawię pomiar segmentowy, a na przykład z menu wybiorę pomiar światła punktowy.. to którego będzie używał aparat? Nie wiem jak rozumieć tę C.Fn..
    Funkcja dotyczy pomiaru światła błyskowego, nie ciągłego. Czyli jest to wybór sposobu pomiaru światła przy pracy lampy w trybie E-TTL (jak sama nazwa funkcji wskazuje).

Podobno gdy lampa błyskowa jest głównym źródłem światła, użycie "Average" daje najbardziej przewidywalne efekty. Lecz gdy chce się użyć lampy tylko jako błysk wypełniający, wtedy osiąga się subtelniejsze rezultaty z pomiarem światła flesza ustawionym na "Evaluative".
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów