Strona 2 z 26 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 259

Wątek: dziwne kolory w Lightroom pomocy

Dopiero zaczyna Awatar Musical box

Domyślnie

Już nie wiem co mam robić. Instalowałem nawet ponownie program, usuwałem pliki programu z document and settings, instalowałem wersje 1.3, instalowałem sterowniki monitora, próbowałem inne profile kolorów i nadal w samym lightroom kolory mam do d***. Po eksporcie są jak najbardziej w porządku.

Domyślnie

Ja mam to samo. Zainstalowałem wersję trial 1.2 na dwóch komputerach (jednym z nich jest laptop) i na każdym objaw jest ten sam. To znaczy kolory są jakieś nienaturalne. Przykładowo na jednym z RAW'ów oglądanym pod DPP domunuje kolor czerwony, natomiast ten sam plik w Lightroom'ie jest w kolorze pomarańczowym ! O co może chodzić, kombinowałem już z różnymi ustawieniami przy imporcie, restartowałem ustawienia domyślne (o których była mowa w tym poście) i nic. Proszę, może ktoś wie z czym mamy do czynienia i potrafi pomóc, bo to zaczyna być irytujące

PZDR, Mariusz.

Domyślnie

dodam jeszcze że zauważyłem w photoshopie teraz gdy użyje default foreground and background colors (D) to nie mam w ogóle białego tylko jest kremowy, to jest już jakaś wskazówka. Proszę o bardziej obeznanych w temacie ode mnie o pomoc!

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

problem lezy w prfilach krzywych intepretacji zapisu z matrycy. kazdy raw converter ma takie profile, niestety lightroom (jak i zreszta adobe camera raw) idzie bardziej po zapisie RAW jakiego dokonuje aparat i np. od dawien dawna, za obsluge plikow CR2 odpowiada krzywa charakterystyki od 1Ds (sprawdzane na pliczku rawoskim, organoleptycznie - dpp vs. lr).

napisz jakim body focisz, na necie sa dostepne profile korekcyjne aby ta bolaczke usunac, ale jestem teraz w pracy a narazie nie moge znalezc tej stronki.
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Domyślnie

Werek 30D. Mam nadzieję że mi pomożesz!!

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

werek byłbym też wdzięczny za linka 40D jakby co
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Niby tu http://inside-lightroom.co.uk/cal.php coś jest, ale niektóre zdjęcia, zwłaszcza z duża ilością czerwieni, wyglądają dziwnie z tymi ustawieniami...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Musical box Zobacz posta
    Werek 30D. Mam nadzieję że mi pomożesz!!
    do 30D znajdziesz tutaj

do 40D tez gdzies widzialem ale ale musze bardziej poszukac wiec cierpliwosci
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Miasto
    warszawa

Domyślnie

do 40D znajdziesz tutaj

ps. warto obserwowac ta stronke bo czesto sa tam publikowane nowe profile na konkretna okazje, a tak wogole to sorki ze tak dlugo ale adres za nic nie kojarzy sie z lr badz acr

Dopiero zaczyna Awatar hazy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werek Zobacz posta
    do 40D znajdziesz tutaj

ps. warto obserwowac ta stronke bo czesto sa tam publikowane nowe profile na konkretna okazje, a tak wogole to sorki ze tak dlugo ale adres za nic nie kojarzy sie z lr badz acr
    Może ja się nie znam ale czy nie są to profile pod Mac'a?

Pozdrawiam
    ... i nie mam czasu robić zdjęć

Strona 2 z 26 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów