Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 259

Wątek: dziwne kolory w Lightroom pomocy

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Termos Zobacz posta
    Cytuje siebie i prostuje, bo jak to teraz czytam to moglo byc wielorako rozumiane
    Chdzilo mi o to, ze edytuje sobie zdjecie w LR czy PS oczywiscie w rawie po czym robie eksport do jpg i wychodza calkiem inne kolory (W RGB, Adobe RGB i ProPhoto RGB). Ogladajac to wszystko oczywiscie tylko i wylacznie na monitorze komputera. Mozna bylo zrozumiec, ze kolory roznia sie po wywolaniu w labie od tych widzianych na kompie.
    Tak jak pisalem we wczesniejszym poscie wszystko juz naprawione. Format i instalacja wszystkiego od zera. Chyba wczeniej cos zamieszalem ze sterami do monitora teraz juz ich nie tykam:-)
    Miałem ostatnio mały problem u siebie. Okazało się że miałem włączoną funkcję "DESATURATE MONITOR COLORS BY: 18%" co spowodowało, że w żaden sposób szopa i lightroom nie pokazywały identycznie kolorów. Coś mnie tknęło żeby sprawdzić czy w illustratorze jest ok i okazało się, że tak. Przyczyną było właśnie to. Załączam obrazek. Może i Wam coś pomoże. :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

w Lr nie zauwazylem tej opcji, chcesz powiedziec ze to opcja z PS?
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werek Zobacz posta
    w Lr nie zauwazylem tej opcji, chcesz powiedziec ze to opcja z PS?
    Chcę powiedzieć, że LR miał wszystko ok, to szopa źle pokazywała kolory właśnie przez zaznaczoną tę funkcję. Dlatego nie mogłem (od tygodnia) mieć identycznych obrazów i w szopie i LR. Postanowiłem się podzielić tą informacją, bo może ktoś też tak ma.

Karolajna
    Guest

Domyślnie

Witajcie!
    Mam podobny problem jak wiekszosc co tu pisze.
    Podczas wczytywania zdjęć do Lightrooma, zdjęcia wyglądają ok.
    Ale gdy transfer się zakończy, wszystkie zdjęcia są automatycznie rozjaśniane.... Strasznie mnie to irytuje, muszę potem kombinować
    A na wyświetlaczu aparatu wszystko wygląda ok....Wyczytałam ze najlepszy bedzie DPP zamiast tego cholernego LR, tylko ze mam problem z tym gdziego znalesc. Na stronie canona nie daje rady... moze ktos z was wie gdzie go znajde... z góry dziekuje bardzo za pomoc

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolajna Zobacz posta
    Wyczytałam ze najlepszy bedzie DPP [...] tylko ze mam problem z tym gdziego znalesc.
    Na płycie CD w pudełku od aparatu.

Na stronie canona nie daje rady... moze ktos z was wie gdzie go znajde... z góry dziekuje bardzo za pomoc
    http://software.canon-europe.com/

Szukasz wg modelu sprzętu, ewentualnie http://software.canon-europe.com/software/0029161.asp.

Pod tym linkiem znajdziesz update. Oprogramowanie zawsze dostarczane jest razem z aparatem.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Witajcie!
    Mam podobny problem jak wiekszosc co tu pisze.
    Podczas wczytywania zdjęć do Lightrooma, zdjęcia wyglądają ok.
    Ale gdy transfer się zakończy, wszystkie zdjęcia są automatycznie rozjaśniane.... Strasznie mnie to irytuje, muszę potem kombinować
    A na wyświetlaczu aparatu wszystko wygląda ok....Wyczytałam ze najlepszy bedzie DPP zamiast tego cholernego LR, tylko ze mam problem z tym gdziego znalesc. Na stronie canona nie daje rady... moze ktos z was wie gdzie go znajde... z góry dziekuje bardzo za pomoc
    Proponuję się nie irytować a dokładnie przeczytać książkę Scotta Kelbyego o LR. Jak dla mnie to genialny program. Naprawdę polecam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Proponuję się nie irytować a dokładnie przeczytać książkę Scotta Kelbyego o LR. Jak dla mnie to genialny program. Naprawdę polecam.
    czyli kolega wie jak sobie z tym poradzić ale nie powie, tak ?
    nieładnie ...
    300D, kit, 50 1.8, Tamron 70-300, 430EX

Karolajna
    Guest

Domyślnie

W I E L K I E dzięki nie pomyslałam ze ten program moze byc na płycie.... wszyscy piszą ze darmowy ze mozna znalesc w necie... zaraz załaduje i zobacze czy będę mogła dalej pracowac spokojnie...

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy ktoś ma może profil (preset) do 400D z huelight i mógłby go udostępnić? Z góry dziękuję :-)
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

jak wroce do domu to postaram sie odnalezc te presety i wystawie, cierpliwosci kiedys tez mialem 400D
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów