Hej Bundy!
Doprecyzujmy moze, co rozumiesz przez "użyjesz przegladarki www używającej systemowego profilu (tego ładowanego na starcie)"? Ja w Control Panel \ Color Management - mam ustawiony profil po kalibracji monitora za pomoca Display 2, nie z CD, nie oryginalny sRGB. Zakladam, ze IE go uzywa.
Niestety NIE.
Nie mam tak jak opisujesz. Od tego zaczely sie moje posty w tym watku. Niestety nie... Na moim komputerze z VISTA 64-bit - JPG wyeksportowany jako sRGB - jest cholernie zaczerwieniony w IE. Dlatego zaznaczalem, ze problem jest pewnie bardziej informatyczny. Malo tego, nie jestem sam, inni ludzie tez czasem maja podobna sytuacje.
Ale, skoro na innym komputerze z VISTA 32-bit sprawdzalem i jest OK - przyjmuje ze problem jest z moim kompem, konkretnie z profilami i systemem operacyjnym. Kiedys pewnie przeinstaluje ten system i wtedy ponownie sprawdze. Na dzis przyjmuje na wiare, ze JPG zapisany jako sRG masy zobacza tak jak drugi komputer z VISTA-32 bit.
Bundy, Janusz
- prosze uwierzcie, ze ludzie moga czytac wczesniej o przestrzeni barwnej, stosowac sie do zalecen i zglupiec - kiedy pracuja w srodowisku Windows. Tak jak pisal iREM - to nie tylko JA. Za granica mnostwo ludzi ma podobne problemy, jesli siedza w windzie, nie na macu.
Pozdrawiam!!!