Strona 44 z 44 PierwszyPierwszy ... 34424344
Pokaż wyniki od 431 do 439 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Zakaz fotografowania na Wawelu jest w dalszym ciągu, nawet bez lampy, trzeba dobrze wybierać moment, kiedy wszyscy "nadzorcy" są zajęci patrzeniem w innych kierunkach, dopiero klapniecie lustra stawia ich na nogi:grin:. Poza tym wstręty robią w Łańcucie, ale tu też sprawdza się system robienia kiedy nie patrzą. W Kozłówce natomiast pilnujących jest tylu, że można sobie tylko pomarzyć żeby cokolwiek sfotografować. To jest taka polska rzeczywistość, sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.
    W Kozłówce nie możesz poruszać się samodzielnie, tylko z przewodnikiem, miejsca jest mało, więc zapomnij o fotografowaniu wewnątrz, pamiętam, że kiedyś w Malborku w pewnym momencie podszedł do mnie ochroniarz i powiedział że od tego momentu już fotografować nie wolno, dlaczego... nie wiem jakieś skarby czy co, a że miałem największy sprzęt z całej wycieczki to nie spuścił mnie z oka aż do wyjścia.

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

W sumie w muzeach nie focę, ale chyba muszę kiedyś spróbować (w dodatku 5d z 24-70 wygląda i hałasuje tak, że nie można go nie zauważyć xD ) A jak się ochrona przyczepi, to będę chciał policję wzywać, że łamie się moje prawo do focenia. Ciekawy jestem reakcji xD
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    W sumie w muzeach nie focę, ale chyba muszę kiedyś spróbować (w dodatku 5d z 24-70 wygląda i hałasuje tak, że nie można go nie zauważyć xD ) A jak się ochrona przyczepi, to będę chciał policję wzywać, że łamie się moje prawo do focenia. Ciekawy jestem reakcji xD
    Jesli na obiekcie jest wyraźny zakaz focenia, to wzywajac Policję jedyne co uzyskasz, to mandat
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jesli na obiekcie jest wyraźny zakaz focenia, to wzywajac Policję jedyne co uzyskasz, to mandat
    Mylisz sie! Jeśli obiekt nosi znamiona obiektu użyteczności publicznej, to po pierwsze, bezzasadne staje się umieszczanie jakichkolwiek zakazów fotografowania, a zdjęcia wykonywać wolno.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Coś już napisał Awatar workinger
    Miasto
    Sierpc

Domyślnie

Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób i w miarę szybko mogę zrobić legitymacje prasową i czy w ogóle jest taka możliwość ??
    CO ZA LUDZIE !!!
    5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Uff przekopałem się przez caaały wątek ale warto było teraz już mam trochę pojęcia. Czy wzywać policję i jak się bić z ochroniarzami.
    CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez workinger Zobacz posta
    Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób i w miarę szybko mogę zrobić legitymacje prasową i czy w ogóle jest taka możliwość ??
    Ale wątpię żeby sama legitymacja prasowa uprawniała do fotografowania na "zakazie", może pomóc w zdobyciu zgody właściciela lub innej władzy zwierzchniej.
    Ciekawe czy np galeria handlowa, będą miejscem użyteczności publicznej jest jednocześnie czyjąś prywatną własnością. A prawo własności jest dosyć mocnym argumentem do postawienia zakazu fotografowania. Ot właściciel nie lubi fotografów, ma do tego prawo. Co wtedy?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez workinger Zobacz posta
    ja bym spróbował w jakieś gazecie... nie musi być od razu Time, możesz spróbować w studenckiej, internetowej itp.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChM Zobacz posta
    Ciekawe czy np galeria handlowa, będą miejscem użyteczności publicznej jest jednocześnie czyjąś prywatną własnością. A prawo własności jest dosyć mocnym argumentem do postawienia zakazu fotografowania. Ot właściciel nie lubi fotografów, ma do tego prawo. Co wtedy?
    Lepiej nie dyskutować. Uszanować prawo właściciela i tyle. Uporem można dorobić się tylko totalnej awersji, a to nikomu nie wyjdzie na dobre.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 44 z 44 PierwszyPierwszy ... 34424344

Uprawnienia umieszczania postów