"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chłopie. Ty chyba nie wiesz jakie dziwadła wygadujesz... Co ci po tym że facio z lustrem nie zrobi foty ? Jak dzisiejsze komórki robią na tyle dobre zdjęcia, że można sobie dworzec czy lotnisko sfocić w całości i mieć te tajne planyyyyyyyyyyyyyyyyyy aktaku terrorystów... I ten no Kto k**** mówi że jak brodaty foci to źle? Jakieś obiekcje religijne masz? Bo nikt tu wcześniej nie pisał o tym nic.
Nie uda Ci się mnie zdenerwować nawet takimi porównaniami.Zostaw religie.
Broda była przyklejona
Chcesz mi powiedzieć o możliwościach dzisiejszych komórek czy kompaktów
Nie trzeba.Znam.Facet z lustrzanką i statywem jest raczej mniej podejrzany niż gość z kamerką.
A czy przyszło Ci do głowy ze takie "zakazy" są dla ...pasażerów
Ze w ten sposób pasażerowie są informowani"Spokojnie.My dbamy o Wasze bezpieczeństwo"
Zdziwiłbys sie odpowiedziami na pytanie "Pozwolić wszystkim wszystko fotografować na dworcach,czy nie?"
Nie .Nie tu .Nie na tym forum.Zapytaj rodziny, kolegów ,którzy nie mają z fotografią nic wspólnego.
Ja próbuje zrozumieć obydwie strony.I chyba mi się to udaje...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy zauważyłeś przyjacielu,ze podobne ograniczenia są w całej Europie i nw większosci lotnisk świata.To nie jest wymysł naszej Służby Ochrony Koleji czy Policji
No w końcu po coś to tak ustalono.
Nie sądze żeby po to by szarpać sie z fotografującymi.
Powiedz mi .Po co?
Ostatnio edytowane przez artd4 ; 05-10-2010 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
Hi...
Na lotniskach jest ograniczenie fotografowania ? Ciekawe rzeczy kolega prawi. To co ja robię na lotniskach ? Rysuję ?
.
Byłem świadkiem jak podpity gość na lotnisku chodził z aparatem i robił zdjęcia (akurat była wystawa rysunków Mleczki). Półgłosem powtarzał - "To dla was bracia talibowie". Jedyne co - to objawił się pan z SG i w odległości kilku metrów przyglądał się temu panu
. Następnie delikwent wsiadł do samolotu i odleciał
.
A właśnie - koło lotniska usypano górkę dla spottersów. Rozumiem że pod nią jest ładunek wybuchowy - żeby tych wrednych terrorystów wysadzić w powietrze - jak się ich zbierze odpowiednia ilość ?.
Myślę kolego że naprawdę robienie zdjęć jest najmniejszym problemem systemów bezpieczeństwa ludności. Najsłabszym ogniwem jest moim zdaniem zawsze człowiek i słabe strony jego psychiki.
Pozdrawiam..
Proszę bardzo.
Dla bezpieczeństwa ogółu jednostka powinna nieraz ograniczać swoje prawa.
a może tak
Lepiej dmuchać na zimne...
a może tak
Nie nie.Już wiem !
Co poczułeś jak zobaczyłeś filmiki z kamer przemysłowych umieszczonych na dworcu. Szedł tam sobie zgodnie z prawem młody człowiek z plecakiem...
Gdyby wtedy złamać jego prawo i zrewidować ten plecak to...
Zwyczajnie chciałbym żeby wtedy ochonarze lub Policja złamali prawo
Czy teraz rozumiesz?
Jaśniej nie umiem....
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
Odpowiem STANOWCZO!
NIE
czemu odrazu rewidować mu plecak! ja na codzień i to przez prawie cały dzień chodze z wielkim plecakiem i jeśli bym miał być rwewidowany w każdej galeri handlowej, w każdym urzedzie, w każdej wiekszej instytucji publicznej to by im wiecej czasu zajmowałoby rewidowanie mnie niż moja praca!
A po drugie mam kupe sprzetu niektóre rzeczy przecież moglyby byc atrapami ze schowana bomba w środku! a po trzecie jest tyle schowków zakamarków w plecakach foto ze polowa ochroniarzy nie wiedziałaby nawet że pokazałem im tylko 1/3 pojemności plecaka a nie cały..
wiec takie rewidowanie bylo by bez sensu.
i już bez cytatu twojego
Czy myślisz ze idac do "szefostwa" jakiegoś miejsca dostanies pozwolenie na fotografowanie?? haha w 80% bedzie odmowa! a jak nie zapytasz to nikt nawet nie zwróci na ciebie uwagi.
a zresztą znaleźć kogoś decyzyjnegow niektórych miejscach to graniczy z cudem bo ten wolne ten nie wiem tamten sam nie podejmie a to siedziba w warszawce a to w londynie i tak w kółko macieju...
A jak już przyjdzie pan ochroniaSZ to mowisz u grzecznie że musisz prace domową na lekcje fotografii odrobić i tyle. a zreszta grzeczna kulturalna rozmowa i wytłumaczenie po co robisz oraz uśmiech załatwi wiecej niz papier od szefa.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Hi...
Rewidowali mi plecak foto w Egipcie pod piramidami (normalna kontrola na bramce wejściowej). Panów wyraźnie zaintrygowało że nie mogą całej pojemności dłonią ogarnąć (Fastpack 250 - dolna komora).
A swoją drogą - to w sobotę jadę robić zdjęcia na lotnisko. Sami mnie zaprosili.
Pozdrawiam...