Strona 39 z 42 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Mieszany widok

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Ano sadzę ze cale te PKP to spółki i to prywatne i rożnie mogą do tej sprawy podejść. Nie zmienia to faktu ze z roku na rok coraz mniej problemów jest z fotografowaniem. Ludzie się w końcu oswajają z fotografami i nie widzą w tym nic złego
    Canon FF

Dopiero zaczyna Awatar Wasyl
    Miasto
    Bełchatów

Domyślnie

a mnie stanowczo kobieta na Wawelu tłumaczyła, że owszem w muzeach zniesiono zakaz fotografowania ale nie dotyczy to wnętrz Wawelu i tam obowiązuje całkowity zakaz fotografowania (nawet bez lampy), i nie pomoże żadna nalepka, no chyba że uzyska się zgodę od kierownictwa Wawelu na fotografowanie wnętrz

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wasyl Zobacz posta
    a mnie stanowczo kobieta na Wawelu tłumaczyła, że owszem w muzeach zniesiono zakaz fotografowania ale nie dotyczy to wnętrz Wawelu i tam obowiązuje całkowity zakaz fotografowania (nawet bez lampy), i nie pomoże żadna nalepka, no chyba że uzyska się zgodę od kierownictwa Wawelu na fotografowanie wnętrz
    podstawa prawna, która współgra z wyrokiem uokiku ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    podstawa prawna, która współgra z wyrokiem uokiku ?
    To pytanie należałoby zadać tej zakazującej pani :wink: Sądzę, że zobaczyliśmy by:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wasyl Zobacz posta
    Czy próbował ktoś zrobić tam zdjęcia teraz?
    I co z tym nalepkami - na co one pozwalają?
    I czy w innych muzeach robią jeszcze gdzieś wstręty odnośnie fotografowania?
    Spotkaliście się obecnie z takimi zakazami?
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    W Muzeum w Białowieży trzeba zapłacić 3 złocisze za naklejkę uprawniająca do fotografowania.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A za rwanie trawy też biorą?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A za rwanie trawy też biorą?
    Za rwanie nie - tylko za palenie.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    Czy próbował ktoś zrobić tam zdjęcia teraz?
    I co z tym nalepkami - na co one pozwalają?
    I czy w innych muzeach robią jeszcze gdzieś wstręty odnośnie fotografowania?
    Zakaz fotografowania na Wawelu jest w dalszym ciągu, nawet bez lampy, trzeba dobrze wybierać moment, kiedy wszyscy "nadzorcy" są zajęci patrzeniem w innych kierunkach, dopiero klapniecie lustra stawia ich na nogi:grin:. Poza tym wstręty robią w Łańcucie, ale tu też sprawdza się system robienia kiedy nie patrzą. W Kozłówce natomiast pilnujących jest tylu, że można sobie tylko pomarzyć żeby cokolwiek sfotografować. To jest taka polska rzeczywistość, sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Zakaz fotografowania na Wawelu jest w dalszym ciągu, nawet bez lampy, trzeba dobrze wybierać moment, kiedy wszyscy "nadzorcy" są zajęci patrzeniem w innych kierunkach, dopiero klapniecie lustra stawia ich na nogi:grin:. Poza tym wstręty robią w Łańcucie, ale tu też sprawdza się system robienia kiedy nie patrzą. W Kozłówce natomiast pilnujących jest tylu, że można sobie tylko pomarzyć żeby cokolwiek sfotografować. To jest taka polska rzeczywistość, sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.
    W Kozłówce nie możesz poruszać się samodzielnie, tylko z przewodnikiem, miejsca jest mało, więc zapomnij o fotografowaniu wewnątrz, pamiętam, że kiedyś w Malborku w pewnym momencie podszedł do mnie ochroniarz i powiedział że od tego momentu już fotografować nie wolno, dlaczego... nie wiem jakieś skarby czy co, a że miałem największy sprzęt z całej wycieczki to nie spuścił mnie z oka aż do wyjścia.

Strona 39 z 42 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów