Pokaż wyniki od 1 do 10 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Mieszany widok

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    powiem szczerze, mimo ze sam fotografuje na koncertach, ze niektorzy nie maja za grosz taktu i smaku. Wlasnie w Szczecinie bylm na koncercie Davida Russella. To jeden z najwazniejszych gitarzystow klasycznych stulecia o ile nie historii gitary. Szlag mnie trafial, jak trzech kolesi strzelalo seriami, majac w dupie muzyke. A jak wiadomo muzyka klasyczna wymaga ciszy i skupienia. Gdyby nie to, ze po pierwszym utworze sie zmyli z pewnoscia interweniowalbym. Zero profesjonalizmu. Poczytajcie drodzy wynajeci fotoreporterzy wywiady z panem Janem Bebelem. Tak samo irytujace sa babcie z malpkami, ktore z 20go rzedu robia zdjecia z lampa blyskowa... i to po kilkanascie. Potem powiedza "o, o, tutaj jest Irena Jarocka"...
    Proponuje wymyślić i opatentować bezgłośny mechanizm Wyzwalania lustra i migawki w lustrzankach. Zostaniesz miliarderem! Jeśli nie potrafisz to proponuje się pogodzić z faktem że aparaty są słyszalne. A jak chcesz wiedzieć co to znaczy głośny sprzęt to posłuchaj Pentaksów lum Sony Alfa ...

Cytat Zamieszczone przez Damian34 Zobacz posta
    U mnie na WOŚP K.A.S.A w ogóle nie pozwolił się fotografować i powiedział, że ochroniarze mają tego pilnować wśród publiczności bo inaczej zejdzie ze sceny
    Co za bufon hahahaha. Gdyby ochroniarz do mnie z takim tekstem wyjechał bym go zlał po prostu, a gdyby zaczął używać siły wezwałbym policję. Na imprezach masowych na których nie jestem zobligowany do akceptacji jakiejkolwiek umowy i jej respektowania mogę sobie dowolnie pstrykać zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez FRNeK Zobacz posta
    Dziwne czy nie dziwne, to jednak każda impreza masowa, nawet taka bez biletów, ma swój regulamin. I wtedy samo wejście na teren imprezy oznacza akceptację regulaminu. Kwestia tylko w upierdliwości ochrony, czy będzie im się chciało gonić każdego z aparatem w ręku. Bo jak wiadomo regulamin regulaminem, a czy widział kto kiedy żeby przy bramkach na koncert metalowy cofnęli kogokolwiek za "obuwie z metalowymi czubami"?
    Co z tego że impreza ma regulamin? Aby on obowiązywał potrzebujesz oświadczenia osoby wchodzącej na imprezę. Taki regulamin musiałby być widoczny dla każdego z uczestników zanim weszliby na teren imprezy.

Idąc tym tokiem rozumowania mogę kupić sobie kawałek chodnika na jakiejś ruchliwej ulicy i zarządzić w regulaminie, że każdy przechodzący przez mój chodnik jest zobligowany do zapłacenia 1000... Lub inne tego typu brednie.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    ....
    Idąc tym tokiem rozumowania mogę kupić sobie kawałek chodnika na jakiejś ruchliwej ulicy i zarządzić w regulaminie, że każdy przechodzący przez mój chodnik jest zobligowany do zapłacenia 1000... Lub inne tego typu brednie.

Hmmmmmmm.... to akurat mógłbyś zrobić. To się myto nazywa i jest nie tylko akceptowane w polskim prawie ale nawet używane. Vide Kulczyk i Autostrada Poznańska. Myto płacić trzeba. Państwo zresztą nie lepsze. Ciężarówki (zagramaniczne) muszą mieć winiete. Zobacz se w Kołbaskowie jake znaki stoją i co na nich jest napisane.

--->> Myto

:-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ktoś by Ci jeszcze musiał chcieć sprzedać ten kawałek ulicy. No i umowa sprzedaży nie mogłaby zawierać żadnych klauzul ograniczających Twoje prawo zarządzania tym mieniem. Wtedy tak - mógłbyś sobie pobierać myto, czemu nie?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli nie potrafisz to proponuje się pogodzić z faktem że aparaty są słyszalne.
    Szczęście w tym wszystkim jest takie, że na koncertach, na których zdarza mi się czasem bywać idioci są w miażdżącej mniejszości i nikt nie kłapie swoim "słyszalnym" sprzętem.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glasseye Zobacz posta
    W innym przypadku nie zostaniesz wpuszczony na teren imprezy. Zakup biletu (na którym z reguły wydrukowany jest regulamin), bądź samo wejście na teren imprezy masowej, niebiletowanej, jest równoznaczne z akceptacją regulaminu
    Jeżeli nie ma na wejściu bramek i kogoś kto na wstępie imprezy pokazuje do akceptacji regulamin to po fakcie już zrobić wiele nie można. Gdy ma to miejsc przed wejściem na teren imprezy to i owszem.

Podobną sytuację miałem kiedyś w pociągu PKP gdzie konduktorka oburzyła się na fakt, iż nie dałem jej do ręki swoich dokumentów podczas kontroli a jedynie okazałem. Przyleciała z kierownikiem pociągu i jakimś regulaminem, że jestem zobowiązany wręczyć im dokumenty. Niestety regulaminu w gablotach na to przeznaczonych nie było, a jedynie w jakiejś tylko im dostępnej książce więc po prostu ich olałem a mandatu i tak nie dostałem.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Szczęście w tym wszystkim jest takie, że na koncertach, na których zdarza mi się czasem bywać idioci są w miażdżącej mniejszości i nikt nie kłapie swoim "słyszalnym" sprzętem.
    Tu już nei chodzi o "idiotów". Robiąc zdjęcia jesteś skazany na to, że ktoś Cię usłyszy. Kiedy odejdziesz od sceny nie będzie to muzyk, a jedynie słuchacze w dalszych rzędach. Tak to już niestety bywa ze słyszalnością naszego sprzętu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tu już nei chodzi o "idiotów". Robiąc zdjęcia jesteś skazany na to, że ktoś Cię usłyszy. Kiedy odejdziesz od sceny nie będzie to muzyk, a jedynie słuchacze w dalszych rzędach. Tak to już niestety bywa ze słyszalnością naszego sprzętu.
    Owszem, tu właśnie chodzi o idiotów a cudzysłów nie jest potrzebny. Rozmawiając przez telefon komórkowy w kinie też jesteś "skazany" na to, że ktoś Cię usłyszy. W istocie to nie Ty jesteś skazany, tylko ten ktoś, kto przyszedł w innym celu niż wysłuchiwania Twojego sprzętu. A Ty go gwałcisz przez uszy.

Uprawnienia umieszczania postów