Strona 30 z 44 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bytaren Zobacz posta
    Po prostu, zanim wciśniesz "Enter" pomyśl że rzucasz mu karmę
    Jak nie będzie miał co papusiać ... to wiadomo co , Przyroda resztę załatwi
    mnie w to mnie mieszajcie

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

No i rekina mamy z głowy.

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Tak, żeby nieco rozluźnić atmosferę - znalezione przeze mnie zdjęcie z Iraku dot. zakazu fotografowania... ale najwyraźniej tylko dla użytkowników Nikona

http://fc03.deviantart.net/fs38/i/20...e_by_merpy.jpg

A co do tematu, wczoraj postanowiłem ruszyć w miasto, zrobić kilka zdjęć analogiem tylko i wyłącznie (zostało kilka klatek do końca filmu), zatrzymuję się przy szklanym budynku, wyjmuję aparat, mierzę... i słyszę 'halo'. Rzeczony budynek okazał się częścią banku, więc się pytam czy wolno, czy nie, ochroniarz zapytał w jakim celu, moja odpowiedź - hobbystycznym, zostałem poinstruowany, żeby tylko nie trafiło do 'ciekawych gazet'.

Z tym akurat nie będzie problemu, bo zdjęcie po wywołaniu może z 5 osób zobaczy.

Domyślnie

W ogóle śmieszna dyskusja Jak ktoś sobie nie życzy być fotogrofowanym to się go nie fotografuje - kwestia wychowania. A synek rekin to niech sobie w swojej wiosce takie mądrości prawi.
    W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że ktoś robi mi (bądź mojej rodzinie) na bezczela zdjęcie, mimo iż nie wyraziłem na to zgody. Grzecznie bym po prosił by tego nie robił i skasował przy mnie zdjęcia na których jestem/śmy. Gdyby wyciągnął gaz to źle by się to dla niego skończyło i jego aparatu zostałby mu co najwyżej pasek, bo z reszty nie byłoby co zbierać
    Wracając do rekina - za przeproszeniem w d... był, g.... widział. Za swoje cwaniackie zachowanie dostanie kiedyś w twarz i może wtedy zrozumie pare spraw
    Gaz jest dla panienek

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nct Zobacz posta
    W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że ktoś robi mi (bądź mojej rodzinie) na bezczela zdjęcie, mimo iż nie wyraziłem na to zgody. Grzecznie bym po prosił by tego nie robił i skasował przy mnie zdjęcia na których jestem/śmy.
    ale w sumie dlaczego nie? wiele się to nie różni od tego, jakby ktoś Cię zobaczył na ulicy...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    ale w sumie dlaczego nie? wiele się to nie różni od tego, jakby ktoś Cię zobaczył na ulicy...
    Mam na myśli sytuację, że wyraźnie sobie tego nie życzę. Sytuację kiedy jakiśtyp uparcie celuje we mnie i robi mi zdjęcie.
    Jeśli przypadkowo komuś w kadr wejdę to nie ma problemu.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Wszystko ładnie pięknie, ale zdjęcia na ulicy może sobie robić pomimo Twojej niechęci. Zabronić możesz jedynie publikacji.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nct Zobacz posta
    Mam na myśli sytuację, że wyraźnie sobie tego nie życzę. Sytuację kiedy jakiśtyp uparcie celuje we mnie i robi mi zdjęcie.
    Jeśli przypadkowo komuś w kadr wejdę to nie ma problemu.
    jak wejdziesz komuś w kard, to raczej fotograf ma prawo się wkurzać
    drążę temat: ale dlaczego nie? będąc na tej przysłowiowej ulicy lub innym miejscu publicznym i tak zachowujemy się w taki sposób (no nie wiem... nie latamy z gołą klatą albo pijani), żeby nie było nam wstyd, jak zobaczą nas przechodnie... cóż zaszkodzi rejestracja czegoś takiego?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Airhead: no po prostu nie chcę i tyle, ja szanuję innych (pytam o zgodę na zrobienie zdjęcia) i tego samego oczekuję od innych.
    Xardas: wiem, że może sobie robić - jest to kwestia wychowania i kultury.

Btw: jaką mam pewność , że gość ich kiedyś nie wrzuci do sieci ? Albo coś z nimi zrobi ? Potem znajdziesz go ? Śmieszne.

Dla mnie to jest proste jak drut - ktoś sobie nie życzy to tego nie robię. Czy to takie trudne ?
    Jeśli komuś to nie przeszkadza to niech mu robią zdjęcia - nie wnikam

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

EDIT:
    No tak, lepiej nie kontynuować.
    Ostatnio edytowane przez amphotos ; 05-03-2010 o 16:00

Strona 30 z 44 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów