Pokaż wyniki od 1 do 10 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Dzięki, i o taką odpowiedź mi chodziło. Jeśli nie ma zakazu fotografowania (chodzi tutaj o jakąś wystawę autorską gdzie ktoś boi się o udokumentowanie i skopiowanie przez kogoś swoich pomysłów) to śmiało można w takim razie ruszać z monopodem
    no wiesz - zawsze mogą stwierdzić że możesz taką "pałą" kogoś zaatakować i też zabronić - ale serio to jak wyżej napisałem - odnośnie statywu są takie zastrzeżenia, których co do monopodu nie ma co nie znaczy że innych ktoś nie wynajdzie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kiedyś na koncercie UK Subs ochrona wpadła na pomysł zabrania mi filmu z aparatu. Trudno było wtedy o film i szkoda mi się zrobiło bo dwa zrobione wcześniej miałem w kieszeni a w aparacie był prawie cały czysty. Powiedziałem, że robię zdjęcia dla pana Ruraka. To był oczywiście blef. Jeden powiedział a to ten mały rudy. A ja tak, tak to ten. I poszli. Na Ruraka robiłem potem zdjęcia z 10 lat.

Nie tak dawno w twierdzy w Kłodzku pan przewodnik zabronił mi robić zdjęcia w kanałach minerskich. Te całe podziemia wyglądają jak piwnica tyle, że zamiast betonu na podłodze jest błocko po kostki. Powiedziałem OK i poprosiłem o zwrot za bilet. I okazało się, że można. Ale ja się uparłem i zwrócili.

W Warszawie w galerii Złote Tarasy jak się poprosi o pozwolenie dają bez problemu. Aby było śmieszniej to zezwolenie jest na aparat a nie na fotografującego.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    W Warszawie w galerii Złote Tarasy jak się poprosi o pozwolenie dają bez problemu. Aby było śmieszniej to zezwolenie jest na aparat a nie na fotografującego.
    Poprosi o zezwolenie kogo?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Poprosi o zezwolenie kogo?

W różnych obiektach może być różnie. My spytaliśmy wcześniej ochroniarza i uprzejmie zaprowadził nas pod odpowiednie drzwi administracji. Podaliśmy cel w jakim chcemy wykonać zdjęcia i nie było najmniejszego problemu z otrzymaniem pozwolenia.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    ooo, a ja tam bez żadnych zezwoleń latałem i przy ochroniarzach i nikt nawet nic nie mówił, chyba dobry dzień trafiłem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Feelip Zobacz posta
    ooo, a ja tam bez żadnych zezwoleń latałem i przy ochroniarzach i nikt nawet nic nie mówił, chyba dobry dzień trafiłem
    Znaczy kompaktem/komórką cykasz. Bo podobno tylko lustrzanki gonią. Ale w dni kiedy są jakieś większe show (pokazy, konkursy itp) to nie gonią bo za dużo fatygi a za mało ich.

Uprawnienia umieszczania postów