moze i sie nie znają na sprzęcie ale jak wyciągniesz lustrzanke z obiektywem 200 lub 300 zaraz Cię wezmą za paparazi
moze i sie nie znają na sprzęcie ale jak wyciągniesz lustrzanke z obiektywem 200 lub 300 zaraz Cię wezmą za paparazi
Zakaz fotografowania jest w Jaskini Raj.Dlaczego,nie wie nikt z personelu.
Ja nie zapomnę, jakim efektownym cwałem uraczyła mnie grupa opiekunów we wnętrzu katedry św. Wita w Pradze, kiedy nonszalancko zacząłem rozkładać statyw i z błyskiem w oku zerkałem na główny ołtarz, który miał za moment zostać zaklęty w trzewiach mojego ustabilizowanego aparatu. Całkiem możliwe, że jeden z tych koni wyścigowych był w układzie z gościem od pocztówek i ilustrowanych przewodników. Wpadłem potem na romantyczny pomysł, aby nakłonić moją ówczesną wybrankę serca, by uklęknęła przed majestatycznym ołtarzem, a ja mógłbym wtedy ... względnie ustabilizować aparat na jej głowie i pstrykać dalej ... Dociekliwym spieszę z odpowiedzią, że miałem wtedy sony dsc-r1, który nie był jakimś demonem iso![]()
Ostatnio edytowane przez Mateusz87 ; 25-04-2012 o 10:33
Ja w Praskiej Katedrze zostałem tylko poproszony o nie fotografowanie z rozłożonego statywu. Gdy używałem go jak monopoda nikt się nie czepiał. 350d z gripem i 17-85 nie wygląda, mimo wszystko, jak zabawka.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Nie od dzisiaj wiadomo, że ten rządzi, kto wcześniej przyjdzie do pracy...
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Śmiem przypuszczać, że to już było niesienie misji. Wprawdzie i tak nic nie przebije obostrzeń w bazylice Sacré-Coeur, gdzie pieczę nad wszystkim sprawował słownie jeden człowiek w habicie, który siał tam postrach - nie można było się nawet odezwać, żeby czasem nie sprofanować tego miejsca swoją nadmierną obecnością.
Ostatnio edytowane przez Mateusz87 ; 25-04-2012 o 18:58
Kiedyś mnie jakiś cieć uświadamiał dlaczego nie wolno robić ze statywu : a bo może wybuchnąć pożar i jak ludzie będą uciekali to nadzieją się na rozstawione nogi statywu.
Jak w alternatywy 4- a gdyby to wasza matka biegła....
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
tyle że ten "cieć" miał rację..
pracuję akurat w branży związanej trochę z pożaramii o ile wszystkie zakazy fotografowania sensu nie mają to akurat zakaz rozstawiania statywu na drogach ewakuacyjnych ma głęboki sens.. spróbuj sobie rozstawić w domu w korytarzy statyw z zablokowanymi nogami i wbiegnij na niego i spróbuj przyciśnięty do tych drzwi otworzyć je i wyjść.. dodaj do tego kilkanaście osób biegnących za tobą.. w pożarach większość ludzi traci orientację wskutek właśnie zadymienia i dusi się dymem a nie ginie od np. poparzeń..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no dokładnie.. dlatego trzeba edukować używając podstawy prawnej która zabrania pobierania opłat..
Ostatnio edytowane przez arturs ; 25-04-2012 o 22:12 Powód: Automerged Doublepost
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|