Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    To w ogóle jest jakaś*bzdura! Dlaczego użytkowników maca przedstawia się jako kochających ten sprzęt. To jest jakiś kretynizm!!
    Chciałem oświadczyć że nie kocham, nie uwielbiam itd mojego komputera!
    A ja kocham. I codziennie się z nim nawet bzykam! Uwielbiam te seksowne szczelinki od napędu sload loading!!!! :-D

Daj spokój, przecież gołym okiem widać, że to napisał jakiś zakompleksiony kretyn. Naprawdę szkoda energii na tego typu dyskusje.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Kolejny znający się na iMACach!! Aktualnie one NIE się są białe, to stary produkt, wycofany kilka miesięcy temu. Teraz są aluminiowe!!!!! I to już dyskredytuje cię jako rozmówcę o tych komputerach bo wyszło że nie specjalnie wiesz o czym mówisz tak jak poprzednicy
    Biję się w pierś - istotnie mówiąc "design" i porównując go do tandetnego w kształcie telewizorka, miałem na myśli nic innego jak materiał z którego jest wykonany.

Padło jeszcze kilka innych sformułowań, ale moja pierś by tego nie wytrzymała.

Natomiast jedno jest pewne - diody w lcd maców chyba migają ze złą częstotliwością, gdyż podniecenie co poniektórych posiadaczy-obrońców, zdecydowanie nie jest zdrowe.

Miłego dnia

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A moim zdaniem istotą problemu jest soft którego chcemy/musimy używać na komputerze ... jeśli ktoś (tak jak ja) potrzebuje AutoCada to nie ma wyjścia i musi używać Windowsa i nikt mnie namówi do linuxa lub osx bo są dla mnie bezużyteczne

System powinien być jak "najlżejszy" a nie zżerać 30% zasobów na swoje potrzeby, jak to robi Vista, a także powinien pozwolić na pracę na aplikacjach mi potrzebnych, to jest główny i podstawowy cel systemu operacyjnego o którym zadaje się zapomnieli twórcy obecnych systemów operacyjnych ...
    Ostatnio edytowane przez scooter ; 22-02-2008 o 03:59

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    A moim zdaniem istotą problemu jest soft którego chcemy/musimy używać na komputerze ... jeśli ktoś (tak jak ja) potrzebuje AutoCada to nie ma wyjścia i musi używać Windowsa i nikt mnie namówi do linuxa lub osx bo są dla mnie bezużyteczne
    Brak AutoCada nie jest przeszkodą w posiadaniu MACa. Na wszystkich macach na intelu można postawić 2 systemy, macowy + windows. Oczywiście jeżeli twoja praca polega na projektowaniu i przez 8 godzin musisz mieć Windows a przez pozostałe 2 na dobę możesz się przełączyć*ma macOS to może nie jest to rozwiązanie najlepsze. Ale jeżeli to jest na odwrót że tylko czasami korzystasz z AutoCada to dalej spokojnie możesz mieć*macOS i w razie konieczności przełączyć system

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

W Imac dioda nie miga kiedy komp. pracuje, miga kiedy śpi i do tego jej intensywność świecenia jest regulowana przez czujnik natężenia światła. Więc problem podekscytowania, nie tu leży... Kiedy to czytałem, też mnie ruszyło - że wypowiadają się jako znawcy ludzie, którzy nie pracowali 5 minut na macu. Ludzie, którzy powtarzają obiegowe kretynizmy - drogi ram, brak kompatybilności itd. Co do migania jeszcze, komputery Apple to nie choinki z milionem światełek tzw. "oczoje....", to nie PC ze świecącymi wiatraczkami - brrr

tynka861
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maku70 Zobacz posta
    W Imac dioda nie miga kiedy komp. pracuje, miga kiedy śpi i do tego jej intensywność świecenia jest regulowana przez czujnik natężenia światła. Więc problem podekscytowania, nie tu leży... Kiedy to czytałem, też mnie ruszyło - że wypowiadają się jako znawcy ludzie, którzy nie pracowali 5 minut na macu. Ludzie, którzy powtarzają obiegowe kretynizmy - drogi ram, brak kompatybilności itd. Co do migania jeszcze, komputery Apple to nie choinki z milionem światełek tzw. "oczoje....", to nie PC ze świecącymi wiatraczkami - brrr
    Kumpel ma Mac'a Macbook pro czy jakis tam... wygrał w jakimś konkursie i w sumie to tylko narzeka...
    1. Nie ma jako takiego biosa (instalacja windowsa to już pierwsze problemy)
    2. Brak altów... co przy pracy w windowsie znow robi problemy...
    3. Brak w touchpadzie 2giego przycisku myszy (zewnetrzna mysz zalatwia problem)
    4. Byly jeszcze inne komplikacje ale niestety nie pamiętam wszystkiego...

Aha no i cena napewno nie przemawia za kupnem np macbooka (pisze o notebookach) lepiej zainwestować w porządną toshibe i wgrać sobie na nią sprawdzonego XP PRO i napewno stabilnościa nie ustępuje Mac OSowi A z tego co wiem to np w Mac OS jest podstawową przeglądarka Safari a ona ze stabilności/kompatybilności nie słynie

Ja odradziłbym zarówno MacBooków jak i Mac OS / Win Vista

PS. sorka, że napisałem posta z konta dziewczyny przypadkowo
    Kumpel zajmuje sie programowaniem w technologiach .NET (więc głównie używa Win 2003 Server)
    Ostatnio edytowane przez tynka861 ; 22-02-2008 o 17:56

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tynka861 Zobacz posta
    Kumpel ma Mac'a Macbook pro czy jakis tam... wygrał w jakimś konkursie i w sumie to tylko narzeka...
    1. Nie ma jako takiego biosa (instalacja windowsa to już pierwsze problemy)
    2. Brak altów... co przy pracy w windowsie znow robi problemy...
    3. Brak w touchpadzie 2giego przycisku myszy (zewnetrzna mysz zalatwia problem)
    4. Byly jeszcze inne komplikacje ale niestety nie pamiętam wszystkiego...

Aha no i cena napewno nie przemawia za kupnem np macbooka (pisze o notebookach) lepiej zainwestować w porządną toshibe i wgrać sobie na nią sprawdzonego XP PRO i napewno stabilnościa nie ustępuje Mac OSowi A z tego co wiem to np w Mac OS jest podstawową przeglądarka Safari a ona ze stabilności/kompatybilności nie słynie

Ja odradziłbym zarówno MacBooków jak i Mac OS / Win Vista

PS. sorka, że napisałem posta z konta dziewczyny przypadkowo
    Kumpel zajmuje sie programowaniem w technologiach .NET (więc głównie używa Win 2003 Server)
    Proszę Cie, nie ośmieszaj się.
    1. Na cholerę BIOS ? Jest coś takiego jak BootCamp Assistant, jeśli ktoś tak bardzo potrzebuje Windowsa.
    2. Alt jest, w najnowszych nawet dwa.
    3. Po co drugi przycisk ? W OS X masz CTRL + klik
    4. No taaak, Safari najgorsze. Z czym nie kompatybilne ? Bo nie wiem, jakoś przez czas używania MacBook'a ja nie zauważyłem niekompatybilności i braku stabilności w Safari.

Wiesz - zazwyczaj problemem jest łącznik między oparciem krzesła a klawiaturą, więc ja tu problemów bym się nie*starał szukać po stronie Mac'a.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

1. Trzy sposoby instalacji windows: parallels, vmavare i bootcamp (tak ma EFI, microsoft nie zdążył wprowadzić w Vista, chociaż zapowiadał...)
    2. alt - to chyba mu wyrwali ???
    3. w każdej ręce ma tylko 1 palec? mac obsługuje dwa palce na touchpad (puknięcie dwoma to odpowiednik prawego klawisza myszy, lub przesuwanie strony nie kursora itp.)
    4. bez komentarza....

Dzięki za potwierdzenie mojej opinii o znajomości MacOs przez wypowiadających się...
    P.S dlatego Safari jest najszybszą przeglądarką? o zgodności ze standardami nie wspomnę Ale co tam IE to jest to i internet widać i z internetu Twój komputer
    Ostatnio edytowane przez Maku70 ; 22-02-2008 o 18:09

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ja bym proponował zamknąć już ten temat, bo co raz mądrzejsi i bardziej doświadczeni się*wypowiadają (tynka, rene, no i jeszcze kilku).
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Początki nałogu

Domyślnie

Esteper, wybacz że nie padam na kolana przed geniuszem designu maca. Najwyraźniej jedyną słuszną prawdą jest "mac jest piękny", natomiast każdy kto nie zgadza się z tym stwierdzeniem prawdopodobnie jest głupim ignorantem pozbawionym gustu, ma fluorescencyjną obudowę w swoim PC, nosi skarpetki do sandałów, ma wąsy i jeansową kurtkę, słucha budki suflera i zbiera znaczki.

Jak urosnę chcę być taki jak Ty!

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów