Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Kolega chciał kupić iMaca, więc reasumując - odradzam mu nowe, srebrne modele, ponieważ uważam, że na glossy ciężko jest obrabiać fotografie. Glossy przekłamuje kolory, podbija kontrast itd. A całą tę dyskusję nt. wyższości świąt... proponuję wsadzić w...
    Detsol! Pozdrawiam jabłecznie ;-)
    Ja mam maca z glossy i nie uważam żeby to powodowało aż takie problemy, raczej bym powiedział że matryce matowe sztucznie zmniejszają kontrast i nasycenie kolorów . Zresztą macałem jakiś czas temu „profesjonalny” monitor … chyba Eizo albo neca….. i też miał szybkę jak w macu więc należy się z tym pogodzić. Już prawie nikt nie robi monitorów mat.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Ja mam maca z glossy i nie uważam żeby to powodowało aż takie problemy, raczej bym powiedział że matryce matowe sztucznie zmniejszają kontrast i nasycenie kolorów . Zresztą macałem jakiś czas temu „profesjonalny” monitor … chyba Eizo albo neca….. i też miał szybkę jak w macu więc należy się z tym pogodzić. Już prawie nikt nie robi monitorów mat.
    Mam nadzieję, że to tendencja chwilowa. Mnie niestety przy glossy oczy bolą, ale może to efekt siedzenia tyle lat przed mat.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Mam nadzieję, że to tendencja chwilowa. Mnie niestety przy glossy oczy bolą, ale może to efekt siedzenia tyle lat przed mat.
    Hmm… nie wiem jak ci to powiedzieć…. Ale obawiam się że mat już umarł
    No chyba ze przy monitorach w technologii OLED najpierw zrobią mat żeby za kilka lat znowu zrobić glossy

Uprawnienia umieszczania postów