Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makkak Zobacz posta
    Dobre w sali obok sa kompy z XP i 256MB dzielonymi dodatkowo ze zintegrowana karta graficzna i jakos flash dziala, firefox tez, pracownie szkola dostala chyba rok [EDIT] chodzi mi o pracownie z Macami[/EDIT] temu (jeszcez sie dowiem jesli to takie drazliwe) a pracownia z PCtami ma juz ladnych pare lat bo to procki 600Mhz.
    Tak, tak…. Procesor mac jest 10x mniej wydajny od PC, coś jeszcze ciekawego odkryłeś? filmy w HD pewnie tez odtwarzają!!
    Podziel się nr tel do dilera
    EOT
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Eh nie rozumiesz co czytasz Kolego a odnośnie "Kradzionego" to niby jakim prawem oskarżasz skoro nie wiesz, ups sorry Ty wiesz zapomniałem.
    Gwoli ścisłości ech nie chce mi sie przeczytaj jeszcze raz :cool: .
    Dla mnie EOT
    No skoro nie wliczyłeś ceny oprogramowania, chociaż windowsa i antywirusa, to albo jest kradzione albo go nie masz. Tylko jak go nie masz to po co ci PC?
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 20-02-2008 o 00:02 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar makkak
    Miasto
    Chrzanów, Polska

Domyślnie

czlowieku pisze Ci jak to wyglada i jak dziala wiec czego sie czepaisz? nie wiem moze cos jest zle skonfigurowane (ale przeciez to sie wyciaga z pudelka i dziala prawda). Wyglada to tak ze przy odtwarzaniu flasha tak zamula przegladarke ze sie nic z tym zrobic nie da, a firefox ktory zawiesza sie powyzej 4 tabow to juz jest dramat, moze wpadniesz i zobaczysz na wlasne oczy bo tak to chyba nie ma sesu, a moze mam filmik nakrecic i pokazac?

Moze jest to problem konfiguracji, ale co z tym firefoxem, na kazdym kompie to samo...
    350D, KIT 18-55, Sigma 70-300 4.0-5.6, Canon 50 1.8, 2x512MB, filterki :P

Domyślnie

Rok temu chcialem kupic Mac Pro. Jak sie dowiedzialem, ze w razie awarii komputera, np uszkodzenie plyty glownej, czas naprawy to 2-3 tygodnie.
    Pomyslalem sobie o tych wszystkich problemach i kupilem HP. Czas naprawy - nastepny dzien roboczy
    Moze teraz sie zmienilo, na pewno gdzies za granica mozna wykupic odpowiednie opcje serwisowe, ale poki co poczekam
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Ta cała dyskusja jest o kant d…. Ja mam w domu maca i PC. Iles lat używałem tylko PC. Proszę wszystkie osoby które twierdzą że nie warto dopłacać do maca żeby napisały ile czasu na nim pracowały. Moim zdaniem jeżeli poniżej miesiąca to nie mają pojęcia o czym mówią i równie dobrze mogą się twierdzić że bentley jest do **** bo…. jest drogi. Jak można coś oceniać i twierdzić czy jest warte swojej ceny tego nie znając?

A dowodem na to jak dobry jest to system jest to że kto raz przesiadł się na maca nie wrócił do windowsa… chyba ze go zmusiła życie np. praca. Zna ktoś osobę która po kilku latach przesiadła się z maca na PC z powodu tego że Windows jest lepszy?
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 20-02-2008 o 00:17

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ze swojej strony też kończę bo widzę że ta dyskusja nie ma już większego sensu.
    Ja poznałem zalety Windowsa i jego wady, poznałem zalety i wady OS X, no i wolę dopłacić do Mac'a.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z tym HP to dziwna sprawa sporo osób odradzało Mi właśnie z powodu na serwis.ale widać to juz tak jest jedni chwalą inni nieJa ma od kilku miesięcy Macbooka pro,system bardzo przyjemny nie chce się kompa wyłączać działa sprawnie szybko-podoba mi się bardziej niż XP i o wiele bardziej niż Vista.Natomiast niestety musz mieć Xp na drugiej partycji i to troche utrudnia prace jedne programy mam na mac inne na xp co chwilke trzeba sie przelączac bo zalezy mi na wydajnosci wiec emulowanie odpada.Inna sprawa jest jakoś sprzętu która za ta kase mogłaby byc lepsza, monitor rewelacja ale obudowa piekielnie się grzeje i odkształca.Kończąc MZ Maczki polecam tym którza mogą sie totalnie odciac od windowsa jesli natomiast tak jak ja potrzebuje niestety XP,jest to rozwiązaie uciazliwe

Dopiero zaczyna Awatar makkak
    Miasto
    Chrzanów, Polska

Domyślnie

Dla mnie tez to EOT. Koniec gadania, wazne sa wyniki pracy a nie na czym je uzyskamy i czy pracuje nam sie wygodniej na tym czy na tym. Nie podoba mi sie tylko idealizacja jednego rozwiazania i tyle... Ta dyskusja do nieczego nie prowadzi wiec najlepiej juz ja skonczmy.

Do autora watku: sprobuj tego i tego, jakie argumenty Cie przekonaja nie wiem, ale kazde rozwiazanie ma swoje mocne strony
    350D, KIT 18-55, Sigma 70-300 4.0-5.6, Canon 50 1.8, 2x512MB, filterki :P

roback
    Guest

Domyślnie

Hmm, to troszeczkę smutne co się powyprawiało w tym wątku.
    Właściwie to wygląda na pojedynek fanatyków - każdy okopał się i zostanie przy swoim a porada dla kolegi szukającego pomocy z tego, ekhm, żadna :/

I jeszcze dwie sprawy:
    1. PC to nie MS Windows!!!
    2. odkąd Apple korzysta z procesorów Intela to właściwie nie ma różnic sprzętowych -> Mac == PC (tylko o konkretnej specyfikacji) - a wobec tego patrz 1.

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roback Zobacz posta
    Właściwie to wygląda na pojedynek fanatyków - każdy okopał się i zostanie przy swoim a porada dla kolegi szukającego pomocy z tego, ekhm, żadna :/

I jeszcze dwie sprawy:
    1. PC to nie MS Windows!!!
    2. odkąd Apple korzysta z procesorów Intela to właściwie nie ma różnic sprzętowych -> Mac == PC (tylko o konkretnej specyfikacji) - a wobec tego patrz 1.
    Wątek koledze na pewno pomógł – obaliliśmy kilka mitów dotyczących maca. A skoro kolega rozważa przejście na maca tzn że coś mu Windows nie do końca odpowiada.
    PC w powszechnym rozumieniu to komputer z Windows tak jak na obówie sportowe mówimy adidasy mimo że to są Nike
    A co do różnic to komputery apple mają raczej dobry dobór komponentów. Do tego stopnia że maci z zainstalowanym windowsem wygrywają testy z innymi laptopami przeznaczonymi pod Windows

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Wątek koledze na pewno pomógł – obaliliśmy kilka mitów dotyczących maca. A skoro kolega rozważa przejście na maca tzn że coś mu Windows nie do końca odpowiada.
    No właśnie uważam że nie pomógł. Zawsze ktoś musi mieć coś do powiedzenie (niestety do tego - coś głupiego lub nieprawdziwego) a sam nie ma zielonego pojęcia o tym. Jeśli Koledzy tak zaciekle broniący windows - powtarzam - co nie było tematem tej dyskusji - popracują chociaż 3 miesiące tylko na macu - ale dodajmy na bieżących modelach - wtedy mogą zabrać głos. A na razie to sugeruję zająć się innymi wątkami. Czy ja się wypowiadam na temat minolty czy nikona? Po co więc bicie piany i wojna co lepsze. Kolega chciał kupić iMaca, więc reasumując - odradzam mu nowe, srebrne modele, ponieważ uważam, że na glossy ciężko jest obrabiać fotografie. Glossy przekłamuje kolory, podbija kontrast itd. A całą tę dyskusję nt. wyższości świąt... proponuję wsadzić w...
    Detsol! Pozdrawiam jabłecznie ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów