Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mnml Zobacz posta
    Maszynki Apple sa koszmarnie drogie, to prawda, ale ja osobiscie juz sobie nie wyobrazam pracy na czymkolwiek innym.
    drogie.... jak porównany gołego PC z monitorem i "gołego" maca - obydwa prosto ze sklepu to pewnie że mac jest droższy. Ale zanim wyjdziemy z PC ze sklepu musimy kupić system i antywirusa czyli już jesteśmy o 600-700zł lżejsi. Do tego trzeba na PC dokupić jakiś program do katalogowania zdjęć - odpowiednik iPhoto - kolejne 200. Ja ma syna wiec kamera u mnie jest koniecznością wiec dla mnie iMove i iDVD są zbawieniem - na PC pewnie kolejne 200-300 zł, GarageBand mi jest zbędne więc traktuje to jako gratis. No ale mam własną stronę internetowa więc na PC kolejne 200-300 zł na program do ich robienia na macu dostaje iWeb. Funkcjonalności i prostoty obsługi Front Row do windows media player nawet nie będę porównywał - szkoda słów. Więc do ceny PC przy zakupie należy doliczyć 1 000 - 1 500 zł. No i nagle MAC przestał być drogi a może się okazać wręcz tańszy Przychodzimy do domu wyjmujemy maca z pudełka i tyle... działa. W przypadku PC potrzebujemy jeszcze 2 dni żeby wszystko zainstalować, po aktualizować sterowniki, nabluzgać na wszystko do okoła bo pewnie ze 4 razy się zawiesi. O ciągłych frustracjach na PC nie wspomnę... po roku czasu i instalacji/deinstalacji kilku programów PC działa tragicznie wiec format i kolejne 2 dni ciężkiej próby nerwów, skończył nam się abonament na aktualizacje antywirusa akurat wtedy gdy jest straszna plaga nowego super wirusa a za ten program co roku będziemy bulić do końca życia

ps. za samego antywirusa i jego co roczne aktualizacje pewnie po 100-150 zł przez kolejne 40-50 lat życia mamy nowy iMAC. Wiec o czym my tu w ogóle rozmawiamy
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 19-02-2008 o 15:51

Uprawnienia umieszczania postów