Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Mieszany widok

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Napewno zaletą Macówki będzie wydajność, Windows XP z tego co pamiętam widzi 3GB RAM, Wiśta podstawowa tak samo, dopiero to wyższe widzą*więcej, a Wiśta potrzebuje duuużo RAMu.
    No ja wczoraj na MB C2D 2,16GHz + 2GB + 120HD 5400rpm, odpaliłem 12 programów w tym PS, Br, Aperture w czasie uruchomienia PS'a na Wiście, na identycznej konfiguracji kompa (Toshiba).
    Żeby był PC kocur z dużą ilością RAMu wykorzystywaną to Wiśta ale nie ta podstawowa.
    Do iMac'a wsadzasz 4GB RAMu i śmiga na prawdę*dobrze
    Miałem okazję popracować na 20" iMacu tym 2,4 z 3GB RAMu i radził sobie bardzo przyjemnie
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

roback
    Guest

Domyślnie

Generalnie jestem linuksiarzem, ale mam okazję korzystać z PowerBook'a żony - baardzo sympatyczny sprzęt a i system moim zdaniem nie najgorszy ;-)
    Windows niestety (zwłaszcza XP) jest ze swoimi rozwiązaniami jeszcze w minionej epoce, Vista z kolei na "dzień dobry" zje Ci tyle RAM'u, że Ci się odechce.
    Tak więc ja osobiście polecam - acha - jak bardzo zatęsknisz za winZgrozą to też można

Co do
    poza tym kupując PC zostanę jeszcze wtedy przy starym LCD PVA na ktorego narzekać nie mogę
    to w czym problem? Nadal można podpiąć do makówki... Dual-head to jest dopiero wygoda.

Uprawnienia umieszczania postów