Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

arekzar
    Guest

Domyślnie

czornyj:

rozmawialem z ludzmi od Mac'ow i mowili ze mozna stosowac kalibratory uniwersalne, ktore pasuja m.in. do imac, dzieki nim mozliwa jest kalibracja sprzetowa... przymajmniej zasada kalibracji jest taka sama jak w barco czy innym, oczywiscie nie te parametry ale to inna sprawa

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arekzar Zobacz posta
    czornyj:

rozmawialem z ludzmi od Mac'ow i mowili ze mozna stosowac kalibratory uniwersalne, ktore pasuja m.in. do imac, dzieki nim mozliwa jest kalibracja sprzetowa... przymajmniej zasada kalibracji jest taka sama jak w barco czy innym, oczywiscie nie te parametry ale to inna sprawa
    Zasada kalibracji nie jest taka sama jak w Barco, bo w Barco korekta wprowadzana była do 12 bitowej LUT w monitorze, a w Apple korekta jest wprowadzana do 8 bitowej LUT karty graficznej, (że już nie wspomnę o 25 strefowym systemie korekcji homogeniczności obrazu).

O ile wiem niektóre profilery umożliwiają owszem sprzętową kalibrację Apple, ale sprowadza się ona do automatycznego ustawienia gammy, jasności i temperatury punktu bieli.

arekzar
    Guest

Domyślnie

...i wszystko jasne ....no more questions

Domyślnie

ci ludzie w polskich ispotach wszystko ci powiedzą Dostaniesz taką samą odpowiedź w komputroniku (w obu sklepach mają znikome pojęcie o macach).
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w iSpotach niewielka czesc ludzi sie zna na kompach Apple. zeby miec 30'' trzeba miec dual-link poprostu trzeba wrzucic lepsza karte graf i po sprawie, oczywiscie w iMacu nie mozliwe a MacBooku tym bardziej heh, zostaje Mac Pro, albo tansze i o wiele lepsze (tym samym mniejsze) monitory Eizo lub NEC : )
    Moja CaroLina

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Obecnie również rozglądam się za nowym kompem.
    IMac 24" wchodzi w grę.
    Maca nie miaęłm nigdy - matryca świeci w nim "Ładnie" ale czy nie za łądnie - nie jest sztucznie jakoś wyciągnieta .
    W tej cenie kupie spokojnie wydajniejszego przynajmniej teoretycznie PCta i nie wiem czy jest sens ryzykować
    Za pecetem przemawia możliwość łatwej rekonfiguracji w IMacu jak w lapie wsio prawie na stałe.
    Może się ktoś zlituje i pomoże 8)
    5D + L

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Ja bym brał iMac'a 24", jedno co przez glossy możesz odczuwać to lekkie cukierkowe zabarwienie kolorów.
    W MacBook'u też*mam glossy, ustawiłem profil i jest ok
    Pewne jest że za cenę iMac'a 24" dostaniesz rekietę PC, ale tu masz stabilność OS X'a
    Niech jeszcze DoMiNiQuE się wypowie, dłużej siedzi w Macówkach z tego co zauważyłem.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    ale tu masz stabilność OS X'a
    Tylko, właśnie ja na brak stabilności nie narzekam w XP PRO.:-o
    5D + L

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

No chyba że tak. To fakt jest taki że za 7tyś można mieć niezły (konfiguracyjnie) piec.
    Może skocz do jakiegoś iSpotu i zobacz czy Ci to wszystko odpowiada i wtedy będzie łatwiej podjąć decyzję.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    No chyba że tak. To fakt jest taki że za 7tyś można mieć niezły (konfiguracyjnie) piec.
    Może skocz do jakiegoś iSpotu i zobacz czy Ci to wszystko odpowiada i wtedy będzie łatwiej podjąć decyzję.
    Zabawka jest fajna - ale czy wydajnościowo będzie szybsza od PC - poza tym kupując PC zostanę jeszcze wtedy przy starym LCD PVA na ktorego narzekać nie mogę - ale znów my jak dzieci lubimy nowe zabawki8) .
    Choć to droga zabawka to PC będzie miał e8400 a to nieco mocniejszy proc + 4GB Ramu 800MHz.
    Decyzja łatwa nie jest przyznać muszę:neutral:
    5D + L

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów