Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 271

Wątek: Fotografowanie ze statywu; wireless remote

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Na pewno dobry przykład? Na koncercie to ja raczej z łapy strzelam. Nie widzę zastosowania radiowego wyzwalacza na koncercie.
    Mi służyć on będzie np w zimie by łapki nie marzły - o ile wytrzyma temperaturę .
    Wiesz co Vitez - generalnie jest tak ,ze strzelasz z reki ale... nie dawniej niz 5 dni temu widzialem goscia, ktory uzywal tego na koncercie na statywie. obracal glowice wyciagal zooma mniej czy bardziej a w reku mial tego pilota! Zagladal w wizjer a drga reka wyzwalal migawke. Ja akurat ostatnio tego uzywalem na statywie przy namiocie bezcieniowym. O wiele latwiej bylo mi naciskac guzik w pilocie niz lapskiem na spust migawki Jak widac zastosowania moga byc rozne.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Wiesz co Vitez - generalnie jest tak ,ze strzelasz z reki ale... nie dawniej niz 5 dni temu widzialem goscia, ktory uzywal tego na koncercie na statywie. obracal glowice wyciagal zooma mniej czy bardziej a w reku mial tego pilota!
    Nie mówię że nie można. W filharmonii pewnie OK ale przy nieco dynamiczniejszych koncertach kadrowanie ze statywu średnio mi się widzi...

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Jesli ktos nie zalapal sie juz na liste Viteza, albo sie wypisal a teraz zaluje to wlasnie na alledrogo pojawily sie wyzwalacze:

1. http://www.allegro.pl/item271266209_...0d_40d_5d.html

2. http://www.allegro.pl/item271917400_...6_kanalow.html

Albo... hehe..mozna i pokusic sie o oryginalny Canonowski

http://www.allegro.pl/item275908621_...aty_gwar_.html

pozd.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja jeszcze czekajac na prezent mikolajkowy zapytam o uzytkowanie tego cacka:

1. tryb bulb na jakiej zasadzie dziala, czy mozna jakos przycisk zablokowac, czy poprostu trzymamy wcisniety guzik dopuki nam palec nie odpadnie, albo blokujemy zapalka?

2. Sam odbiornik rowniez posiada przycisk, czy zatem moze on pelnic tez funkcje jak pilot na sznurku? Tzn, czy moge tez nim wyzwolic migawke?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A ja jeszcze czekajac na prezent mikolajkowy zapytam o uzytkowanie tego cacka:

1. tryb bulb na jakiej zasadzie dziala, czy mozna jakos przycisk zablokowac, czy poprostu trzymamy wcisniety guzik dopuki nam palec nie odpadnie, albo blokujemy zapalka?
    Przechodzi się w bulb trzymając przycisk pilota 2-3 sekundy, po czym migawka zostaje otwarta do następnego naciśniecia.

2. Sam odbiornik rowniez posiada przycisk, czy zatem moze on pelnic tez funkcje jak pilot na sznurku? Tzn, czy moge tez nim wyzwolic migawke?
    Chyba nie, przycisk służy jedynie do włączania odbiornika.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-11-2007 o 13:52

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Chyba nie, przycisk służy jedynie do włączania odbiornika.
    dzieki wielkie, szkoda troszke bo wtedy zawsze ciut wieksza funkcjonalnosc by byla, ale mowi sie trudno.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przesyłka dziś wyruszyła z Hongkongu do UK, tam będzie ok śr/czw czyli w piątek pewnie ruszy do Polski = pod koniec przyszłego tygodnia o ile Poczta Polska się sprawi powinny dotrzeć przesyłki do indywidualnych odbiorców.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Przesyłka dziś wyruszyła z Hongkongu do UK, tam będzie ok śr/czw czyli w piątek pewnie ruszy do Polski = pod koniec przyszłego tygodnia o ile Poczta Polska się sprawi powinny dotrzeć przesyłki do indywidualnych odbiorców.
    eeeetam, dopiero, a ja myslalem, ze do 6.12 bedzie... szkoda.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

eeeetam, dopiero, a ja myslalem, ze do 6.12 bedzie... szkoda.
    taki duzy a jeszcze w mikolaja wierzy

a tak swoja droga - ciekawe ile zajmnie poczcie polskiej dostarczenie tych przesylek, bo obawiam sie ze jednak dluzej niz HK -> UK ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    taki duzy a jeszcze w mikolaja wierzy

a tak swoja droga - ciekawe ile zajmnie poczcie polskiej dostarczenie tych przesylek, bo obawiam sie ze jednak dluzej niz HK -> UK ;-)
    W cos trzeba wierzyc
    A poczcie naszej napewno dluzej zajmie, niedawno czekalem na priorytet... tydzien.

Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów