A ja chcialbym podziekowac Vitez-owi za cala akcje, facet nie musial, a zrobil kawal dobrze zorganizowanej roboty (przynajmniej do tej chwili).
PS. Przy okazji chcialbym pozdrowic tez tatusia i mamusie![]()
A ja chcialbym podziekowac Vitez-owi za cala akcje, facet nie musial, a zrobil kawal dobrze zorganizowanej roboty (przynajmniej do tej chwili).
PS. Przy okazji chcialbym pozdrowic tez tatusia i mamusie![]()
Małe podsumowanie weekendowe.
LISTA OSÓB OD KTÓRYCH PRZELEW NIE DOTARŁ
adalbert
Antolll (adres wysyłki podany)
christ
dixi2006
fotobaraba
HenrykG (adres wysyłki podany)
janfosz (adres wysyłki podany)
jotes25
kogut
m_o_b_y
Miit
mrek (adres wysyłki podany)
Novaro
op87
Radmro
RomanS
SAM
szandor
Czyli zgodnie z oczekiwaniami - niektóre zamówienia okazały się niepoważne lub niektóre przelewy wolno idą.
Osoby z tej listy które na pewno wpłaciły (na razie poważnie traktuję tylko tych z tej listy, którzy podali adres wysyłki) proszone są o dostarczenie zdjęcia/skanu dowodu wpłaty.
Zamówienie będę składał 20.11 wieczorem, po zakończeniu tzw. "dnia biznesowego" czyli przelewy wysłane w poniedziałek już powinny być zaksięgowane - to wasza ostatnia szansa.
Przelewy nie potwierdzone skanem/zdjęciem dowodu wpłaty a otrzymane po 20.11 będą zwracane. Zamówienia potwierdzone skanem/zdjęciem przy których przelew nie dotrze na czas będą indywidualnie rozpatrywane i omawiane.
Osoby, których przelew dotarł a które nie podały adresu:
januszP.
jarq
koraf
Leone
Tanto
Osoby powyższe proszę o przesłanie adresu na PW.
Jeśli adres był słany to proszę nie wieszać na mnie od razu psów- w ciągu kilku ostatnich dni przewinęło się u mnie kilkaset PW, więc mogłem coś przeoczyć.
Wszyscy pozostali mają komplet punktów czyli i wpłata i adres dotarły.
LISTA OSÓB OD KTÓRYCH PRZELEW NIE DOTARŁ
djzibi (jakimś cudem pominięty na wczorajszej liście)
fotobaraba
Miit
Radmro
szandor
Plus w międzyczasie dwie osoby potwierdziły rezygnację.
Osoby z tej listy które na pewno wpłaciły (na razie poważnie traktuję tylko tych z tej listy, którzy podali adres wysyłki) proszone są o dostarczenie zdjęcia/skanu dowodu wpłaty.
Zamówienie będę składał JUTRO - 20.11 wieczorem, po zakończeniu tzw. "dnia biznesowego" czyli przelewy wysłane w poniedziałek już powinny być zaksięgowane.
Przelewy nie potwierdzone skanem/zdjęciem dowodu wpłaty a otrzymane po 20.11 będą zwracane. Zamówienia potwierdzone skanem/zdjęciem przy których przelew nie dotrze na czas będą indywidualnie rozpatrywane i omawiane.
Przez grzeczność Vitez proszę sprawdź jeszcze raz, ponieważ od soboty już trochę minęło, chyba że poczta w ch... leci.
Za chwilę wyślę Ci skan i mój adres.
Pozdrawiam
Fotobaraba
Składam zamówienie. Osoby od których przelewy nie dotarły i z którymi nie było kontaktu/potwierdzenia dokonania przelewu, czyli które nie załapały się:
dj_zibi
radmro
szandor
czyli 30D i fotografowanie ze statywu.
Mamy 30D, statyw i będziemy mieli dzięki Vitezowi zdalny wyzwalacz - prawie pełnia szczęścia.
A ja jeszcze poproszę o komentarze na pytania:
- czym zasłaniacie wizjer (jeżeli nie okiem, bo jesteśmy gdzie indziej) - aby nie zakłócić pomiaru ekspozycji - ja zdjąłem taką małą gumeczkę, która przyszła na firmowym pasku id o tego miała służyć - ale bardzo mało praktyczne:
- element mały i "gubliwy,
- kłopotliwe zakładanie
Ratowałem się zasłanianiem wizjera paluchem - ale może ktoś ma lepszy pomysł
- podnoszenie lustra. Nie miałem zbyt wiele czasu żeby samemu przeprowadzić miarodajne eksperymenty, jeden z kolegów wspominał, że przy czasie 1/15 wpływ ruchu lustra jest zauważalny. Może ktoś jeszcze dorzuci coś z własnych doświadczeń.
pozdrawiam, Marek
30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
Manfrotto 055XproB+488RC2
Niczym - robie praktycznie zawsze na manualu (szczególnie ze statywu) i mierząc ekspozycję mam aparaty przy oku...
A jakie jest pytanie ? Jak można podnieść lustro to czemu tego nie zrobić ?
Ja podnoszę zawsze, robiąc statyczne zdjęcia ze statywu...