Strona 4 z 28 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 271

Wątek: Fotografowanie ze statywu; wireless remote

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Ja też chętnie się dołączę.

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    http://cgi.ebay.co.uk/WIRELESS-REMOT...QQcmdZViewItem

19 funciaków lub 40$ z przesyłką z HK = ok 100zł ...
    Chyba się skuszę...
    Dołączam się i ja !:grin:
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Też się dopiszę chętnie - konta nie mam na ebay'u więc sobie nie kupię.. z wpłatą wcześniejszą nie ma problemu..
    Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Płock

Domyślnie

a jak będzie wyglądała sprawa z cłem. Bo jednorazowe zamówienie na wartość19.90$ nie podlega ocleniu jak ktoś wcześniej pisał. Jeżeli zrobimy zbiorowe zamówieni to koszty przesyłki się pomniejszą ale czy nie zdarzy się tak że wartość wtedy będzie większa i przesyłka może zostać oclona.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    A przy okazji. Jak sie realizuje dlugie bulb czyms takim? Tylko trzymajac? Bo nie widze blokady mechanicznej.
    Patrząc po zdjęciu to pilot jak najbardziej ma przycisk "przesuwny" .

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    a jak będzie wyglądała sprawa z cłem. Bo jednorazowe zamówienie na wartość19.90$ nie podlega ocleniu jak ktoś wcześniej pisał. Jeżeli zrobimy zbiorowe zamówieni to koszty przesyłki się pomniejszą ale czy nie zdarzy się tak że wartość wtedy będzie większa i przesyłka może zostać oclona.
    Trzeba podpytać kolegów w UK czy odbiorą przesyłkę i wyślą do Polski, ja już niektóre swoje kontakty ruszyłem. Trochę zwiększy to koszta wysyłki ale przy kilku/nastu chętnych to nie wyjdzie i tak dużo.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak na razie mamy prawie 10 chętnych:

Kubak82
    rysiaczek
    mrek
    marek_k +
    Diabeł
    oszołom
    arturs +
    oszin +

Ci z plusami potwierdzili wpłatę z góry. Transport HK->UK i UK->PL już w trakcie załatwiania więc o cło nie ma co się obawiać. Poczekam jeszcze ze 3-4 dni i zamykam listę chętnych, potem obliczę cząstkową kwotę (będą już wtedy znane pełne koszta przesyłki) poczekam ze 2-3 dni na przelewy i pod koniec przyszłego tygodnia zamawiam.

EDIT: Dałem też ogłoszenie w podforum Sprzedam: http://canon-board.info/showthread.php?t=27515

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Używam (na razie to może za wiele powiedziane) dokładnie takiego samego pilota radiowego jak chcecie zamówić, tyle, że do modelu 400d. Przycisk nie jest przesuwny i bulb realizuje się pewnie w inny sposób. Mogę to sprawdzić, ew. pomóc w innych kwestiach technicznych. Sam zastanawiam się jeszcze nad dołączeniem do zamówienia ze wZględu na planowaną zmianę korpusu.

Miasto
    Płock

Domyślnie

ja też potwierdzam wpłatę z góry

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A przy okazji. Jak sie realizuje dlugie bulb czyms takim? Tylko trzymajac? Bo nie widze blokady mechanicznej.
    W posiadanym przeze mnie prawie identycznym sterowniku [Bardziej zaokraglone obudowy] jest tak: na poczatku po włozeniu baterii{uwaga czasem styki pokrywa trudno dostrzegalna folia }odbiornik podłaczamy do gniazda wężyka. Nadajnik jest gotów do użycia natomiast na odbiorniku trzeba wcisnąć przycisk i przytrzymac az czerwona dioda zapali sie i zacznie migać,identycznie wyłączamy po użyciu.Naciskasz do połowy przycisk nadajnika: zapala sie zielona dioda na obu "pudelkach" i aparat ostrzy.Naciskasz do konca przycisk nadajnika: wyzwalasz migawke.W trybie bulb najpierw na aparacie na pokretle nastaw ustawiasz"B" . Następnie jeśli nacisniesz do końca [czerwona dioda] i potrzymasz przycisk na nadajniku, zapala sie czerwona dioda na odbiorniku ,na nadajniku gaśnie, trwa bulb.Po żądanym czasie naciskasz przycisk nadajnika gaśnie dioda odbiornika migawka się zamyka.
    Można zmienić sygnal sterujacy przez zmianę ustawienia włącznikow oznakowanych cyferkami{ma byc jednakowo na nadajniku iodbiorniku}Mozna o ile pamiętam przypisac sygnaly dla kilku odbiorników{tego nie robiłem bo mam i potrzebuję jeden.}Wykonanie tego co mam jest nie najlepsze.wymienilem trzy komplety aż wreszcie działa.Chociaz wtyczkę musze tak wciskac ze budzi to obawy o całość gniazda.Moze te z linku sa lepiej wykonane ,bo fajna rzecz i warto mieć.Dziala to na pewno z dziesieciu metrów dalej nie sprawdzałem.Uff alem sie napisał, chyba najdluższa opowiesć pisana w moim życiu.Pozdrawiam przyszlych wiresellowców czy jak się to nazywa.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 09-11-2007 o 19:18

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa - Krk - Jasło

Domyślnie

To i ja bardzo grzecznie poproszę

Strona 4 z 28 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów