Pokaż wyniki od 1 do 10 z 271

Wątek: Fotografowanie ze statywu; wireless remote

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Czy wyzwalacz polecany przez JaBlam to dokładnie coś takiego?:
    http://cgi.ebay.com/Wireless-Remote-...QQcmdZViewItem
    Jeśli tak to nawet jak dowalą cło, VAT i co tam jeszcze to mam sensowne cenowo rozwiazanie. Interesuje mnie czy wtyk działa pewnie.
    Swoją drogą ciekawe, że na serwisach ebay po wpalcowaniu RS 80N3 nikły procent to oryginały Canona.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jeśli tak to nawet jak dowalą cło, VAT i co tam jeszcze to mam sensowne cenowo rozwiazanie. Interesuje mnie czy wtyk działa pewnie.
    Swoją drogą ciekawe, że na serwisach ebay po wpalcowaniu RS 80N3 nikły procent to oryginały Canona.
    TO jest dokladnie to co ja mam. Wtyczka jest pewna a bateria starcza na dlugo. Jedyny minus to taki ze farba sie z cyferek wyciera szybko ale w koncu co to za filozofia te same dzwigienki poustawiac na obu. (minusem moze byc jeszcze jak kto uzywa takiego samego w tym samym pomieszczeniu - chociaz z drugiej strony jak sie podpatrzy ustawienia pilota mozna psikusy robic ) Co do ceny - 20 $ to nie majatek, tyle tu sie osob oglasza ze sprowadza z US sprzet wiec moze po kolezensku mogli by wam sprowadzic.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Przeciez od 19,99$ nie ma cla. Clo jest powyzej 20$
    Na paczce raczej nie pisza wartosci razem z przesylka.
    Sam sie skusze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    Vitez. gdybys byl zdecydowany to chetnie sie podepne :-) .. z przesylka na pol powinno wyjdzie jeszcze taniej :-)
    Moze i ja bym sie przylaczyl.
    A przy okazji. Jak sie realizuje dlugie bulb czyms takim? Tylko trzymajac? Bo nie widze blokady mechanicznej.
    Ostatnio edytowane przez mrek ; 08-11-2007 o 18:31 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A przy okazji. Jak sie realizuje dlugie bulb czyms takim? Tylko trzymajac? Bo nie widze blokady mechanicznej.
    W posiadanym przeze mnie prawie identycznym sterowniku [Bardziej zaokraglone obudowy] jest tak: na poczatku po włozeniu baterii{uwaga czasem styki pokrywa trudno dostrzegalna folia }odbiornik podłaczamy do gniazda wężyka. Nadajnik jest gotów do użycia natomiast na odbiorniku trzeba wcisnąć przycisk i przytrzymac az czerwona dioda zapali sie i zacznie migać,identycznie wyłączamy po użyciu.Naciskasz do połowy przycisk nadajnika: zapala sie zielona dioda na obu "pudelkach" i aparat ostrzy.Naciskasz do konca przycisk nadajnika: wyzwalasz migawke.W trybie bulb najpierw na aparacie na pokretle nastaw ustawiasz"B" . Następnie jeśli nacisniesz do końca [czerwona dioda] i potrzymasz przycisk na nadajniku, zapala sie czerwona dioda na odbiorniku ,na nadajniku gaśnie, trwa bulb.Po żądanym czasie naciskasz przycisk nadajnika gaśnie dioda odbiornika migawka się zamyka.
    Można zmienić sygnal sterujacy przez zmianę ustawienia włącznikow oznakowanych cyferkami{ma byc jednakowo na nadajniku iodbiorniku}Mozna o ile pamiętam przypisac sygnaly dla kilku odbiorników{tego nie robiłem bo mam i potrzebuję jeden.}Wykonanie tego co mam jest nie najlepsze.wymienilem trzy komplety aż wreszcie działa.Chociaz wtyczkę musze tak wciskac ze budzi to obawy o całość gniazda.Moze te z linku sa lepiej wykonane ,bo fajna rzecz i warto mieć.Dziala to na pewno z dziesieciu metrów dalej nie sprawdzałem.Uff alem sie napisał, chyba najdluższa opowiesć pisana w moim życiu.Pozdrawiam przyszlych wiresellowców czy jak się to nazywa.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 09-11-2007 o 19:18

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

nie no, ja oczywiscie tez wplacam "z gory"

Uprawnienia umieszczania postów