dziendobry, czesc i czolem - to ja sie tez dopisuje jako chcacy![]()
dziendobry, czesc i czolem - to ja sie tez dopisuje jako chcacy![]()
hej proszę mnie dopisać płacę oczywiście z góry szczegóły na PW
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Proszę o dopisanie, płacę z góry.
Dzięki Vitez.
blickwn
jest jeszcze cos takiego:
http://www.traumflieger.de/oscommerc...fd32ccd8796939
tylko cena nie ta....
CANON
Lista na dzień dzisiejszy wygląda już imponująco:
Acro
adalbert
apart
Arturc
arturs
bakulik
balc3r
bartolomius
blickwn
bs300f
CaptureOne
DGV
Diabeł
Dilbercik
dixi2006
dj_zibi
fotobaraba
fotokor1
hazy
HenrykG
janfosz
januszP.
jarq.
koraf
kris6000
Krzych
Kubak82
Leone
lukep
m_o_b_y
marek_k
mrek
Novaro
orte
oszin
oszołom
Pawcio
RomanS
rysiaczek
ryszard_ochódzki
szandor
TOP.Dorian
Kontakt ze sprzedawcą nawiązany, wysyłka HK->UK ok 40 przedmiotów może kosztować jakieś 80$ (~2$/szt.= ~5zł/szt.), wysyłka UK->Polska może kosztować 10-20 funtów kurierem (zależy od wielkości i wagi przesyłki, = ~3zł/szt.) i przesyłka po Polsce to ok 5-6zł (list polecony, priorytet, wagę szacuję na ok 500g), czyli szacunkowo pojedyncza osoba będzie miała do wpłaty około 94zł.
Próbuję. Pierwszy, "zaczepny" mail był z pytaniem o koszta większej przesyłki i czy może iść na inny adres niż mój zarejestrowany na ebayu. Pierwszy kontakt nawiązany pozytywnie więc teraz negocjacje cenowe. Problem pewnie byłby w tym żeby taką akcję rozegrać poza ebay bo przecież prowizję płaci się od ceny za jaką sprzedał a nie od jakiejś tam wynegocjowanej.
to i ja się dopiszę do listy![]()
"Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
flickr
Nie widzę problemu. Przy ilości transakcji gościa i ich ocenie, masz kilka argumentów (do użycia po kolei):
1) poza ebay -> cena - prowizja
2) x-dziesiąt sztuk -> cena - rabat
3) jak już da ten rabat - wpłata z góry na konto też powinna pomóc w dalszych negocjacjach.
A możnaby jeszcze napomknąć, że jeżeli tutaj wszyscy będą zadowoleni, to jest takie kilkutysięczne forum z którego pójdą dalsze masowe zamówienia.
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...