Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 271

Wątek: Fotografowanie ze statywu; wireless remote

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Przyznam, że poszukuję jakiegoś sposobu w typie RC-1: wyzwalacz na podczerwień ze sterowaniem uniesienia lustra ale widzę, że to nierealne. Boję się że ciągłe wtykanie i wyciąganie wężyka rozwali ten wtyk (kolega tak zrobił w 20D).

Domyślnie

tylko wezykiem.

Wlasnie zasadzam sie na ten "tanszy canonowski". Pisze "zasadzam" bo zastanawialem sie, czy mi to rzeczywiscie potrzebne. Okolo dwoch tygodni temu bylem ze statywem (pozyczonym) w plenerze... poniewaz to stary velbon vs-3 trzeba bylo przykrecic aparat ustawic cel a potem samowyzwalacz i bip bip bip. No wiec kupie ten wezyk tylko jeszcze marudze bo statyw tez przydaloby sie kupic rownoczesnie.

Co do unoszenia lustra: przyznam, ze z tych wszystkich operacji opisanych w pierwszym poscie to tylko unoszenie lustra jest upierdliwe, ale jak ktos ma statyw ze stopka i kupil wezyk, to czy wyjmowanie gumki jest az tak meczace?No bez jaj! Owszem brak czujnika IR i obslugi pilota w klasie dwucyfrowych Canonow to przegiecie, bo to nie sa aparaty usprawiedliwiajace zakup stopy wi fi.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Po ustawieniu uniesienia lustra czas samowyzwalacza skraca się do 2s. Kłopotliwe jest tylko samo ustawianie tej funkcji oraz głupi efekt jak się zapomni ją cofnąć i próbuje fotografować bez samowyzwalacza (lustro się unosi i przy ciemnym wizjerze znowu trzeba nacisnąć spust).

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w Tips & tricks jest temat jak tanio sobie taki wezyk zrobic samemu
    tu klik dla leniwych
    dodatkowy zysk mozna sobie kabel zrobic takiej dlugosci jak sie chce koszt okolo 10 pln a ile przy tym zabawy

tez sie czasem wkurzam jak to nie wylacze tej funkcji wstepnego podnoszenia lustra - ale zawsze troche adrenalinki przez sekunde - ze cos sie stalo z aparatem

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

http://www.fotohobby.com.pl/?p=produ...ON-5D,-20D-30D

Oj widze ze Tomasz mnie uprzedzil, zreszta post ktory sam zalozylem. Co prawda teraz jakas kosmiczna cena bo mysmy z JanuszemBody po 140 zl chyba placili. Do dzis dnia uzywam i nadal polecam. Po co jakies kable i wyzwalacze 80 cm ktore w sumie nieporeczne sa. Ten wyzwalacz dziala na 30 metrow, testowany przez 3 sciany betonowe nadal dziala. Uzywalem i z 30D i teraz zwlaszcza przy makro z 5D. P-O-L-E-C-A-M
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 07-11-2007 o 01:02
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Samowyzwalacz do focenia ze statywu 30D jest trochę kłopotliwe, bo jedyny dostępny czas wynosi 10 sekund. W 40D już się Canon poprawił i wprowadził dodatkową wartość - 2 sek.
    Te 10 s to oficjalna wersja, przy podniesionym lusterku czas skraca sie do 2 s (nie mierzylem stoperem)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Aktualnie brak w magazynie."

I tak już ładne kilka miesięcy .

Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Czy wyzwalacz polecany przez JaBlam to dokładnie coś takiego?:
    http://cgi.ebay.com/Wireless-Remote-...QQcmdZViewItem
    Jeśli tak to nawet jak dowalą cło, VAT i co tam jeszcze to mam sensowne cenowo rozwiazanie. Interesuje mnie czy wtyk działa pewnie.
    Swoją drogą ciekawe, że na serwisach ebay po wpalcowaniu RS 80N3 nikły procent to oryginały Canona.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Czy wyzwalacz polecany przez JaBlam to dokładnie coś takiego?:
    http://cgi.ebay.com/Wireless-Remote-...QQcmdZViewItem
    Jeśli tak to nawet jak dowalą cło, VAT i co tam jeszcze to mam sensowne cenowo rozwiazanie. Interesuje mnie czy wtyk działa pewnie.
    Swoją drogą ciekawe, że na serwisach ebay po wpalcowaniu RS 80N3 nikły procent to oryginały Canona.
    TO jest dokladnie to co ja mam. Wtyczka jest pewna a bateria starcza na dlugo. Jedyny minus to taki ze farba sie z cyferek wyciera szybko ale w koncu co to za filozofia te same dzwigienki poustawiac na obu. (minusem moze byc jeszcze jak kto uzywa takiego samego w tym samym pomieszczeniu - chociaz z drugiej strony jak sie podpatrzy ustawienia pilota mozna psikusy robic ) Co do ceny - 20 $ to nie majatek, tyle tu sie osob oglasza ze sprowadza z US sprzet wiec moze po kolezensku mogli by wam sprowadzic.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów